2020.05.08. 16:21 – Prieger Zs.

Okos, koszos, hamis próféta - Új Dylan-album jön júniusban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bobnewalbum.jpg

Riffes-karcos-blues-os és főleg pokolszagú reggeli előzetes dallal harangozta be ma a megtévesztő praktikáktól sem visszariadó, prófétának-megváltónak-költőnek tartott Bob Dylan legújabb, 8 év után végre saját dalokat tartalmazó albumát, mely a Rough and Ways címmel jelenik meg pár hét múlva.

A mai premierrel a gyanú végre beigazolódott: a 17 perces, Kennedy elnökre emlékező, amerikai zenei körképre és idológiai-filozófikus festményre egyaránt hajazó, számos nagy XX. századi egyéniséget, dalt és történést szürreális rendbe állító Murder Most Foul és a könnyedebb és főleg rövidebb I Contain Multitudes című dalok az új album - rajta kizárólag saját dalok! - beharangozói voltak, aminek bármikori megjelenéséről lassan már lemondtak volna a rajongók.

Azóta meg is erősítette a Dylan-stáb: Bob hosszú éves sinatrás, feldolgozós sebnyalogatás után, 8 évvel a zseniális, Shakespeare-t és a mocskos blues hagyományait egyaránt megidéző Tempest című lemez után új albumot hoz ki Rough and Rowdy Ways címmel. Ma meg kikerült az oldalára a mindent eldöntő legújabb dal, a sztriptíz-blues-riffes False Prophet, ami a legkarcosabb Dylan-dal lett, ami utóbbi évtizedben megjelent tőle. Lehet örülni, merthogy az öreg nemcsak újra tuti aktív, de komoly remények mutatkoznak arra is, hogy 57 évvel első albuma megjelenése után egy néha meditatív, néha dühös, de végig koszos és okos lemezzel lép újra színre. Azt a bő hónapot meg ki kell bírni valahogy. Vigasztalónak itt a mai False Prophet:


bob dylan hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása