2020.06.26. 16:15 – dankógábor

Nálunk már rendes koncertek is lehetnek, Angliában még próbálni sem lehet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bruno-cervera-gi6-m_t_w-e-unsplash_1.jpg

Kissé másképpen tervezi nyitni a szórakoztatóipart az Egyesült Királyság, mint Magyarország. Ott ugyanis hivatalosan még most is szigorúan tiltják a csoportos összejöveteleket, és még csak most adtak ki egy ötlépcsős tervet, hogy hogyan lehetne ezen enyhíteni. Oliver Dowden kulturális miniszter így vázolta fel a visszatérés lépéseit:

  1. engedélyeznék a próbákat, de csak közönség nélkül, természetesen a szociális távolságtartás betartásával.
  2. tévében, rádióban vagy online sugárzott, rögzített előadások, de még mindig közönség nélkül, távolságtartással
  3. szabadtéri előadások közönség előtt, távolságtartással, plusz kipróbálnák a beltéri előadásokat is, de még korlátozottabb számú közönséggel.
  4. az előadások mehetnek már kül- és beltéri helyszíneken, de még mindig limitáltan, távolságtartással. (Mi itt tartunk, illetve kicsit előrébb, mert már távolságtartás sem kell, ahogy maszk sem.)
  5. Minden a régi. (Ez nálunk elvileg augusztus 15-től mehet.)

Meg kell jegyezni, hogy az Egyesült Királyságot jóval nagyobb mértékben sújtja a járvány, mint minket, és nem csak azért, mert sokkal többen vannak, mint mi. A minisztérium szóvivője egyébként azt mondta, hogy az első két lépést már most meg lehetne tenni, a kritikusok szerint viszont elég kiábrándító, hogy semmiféle céldátum nincs bennük. Közben pedig a Music Venue Trust (a brit koncerthelyszínek érdekeit védő alapítvány) jelezte a kormánynak, hogy szükségük van 50 millió font (több mint 19,5 milliárd forint) azonnali tőkeinjekcióra az élőzenei iparágnak, különben sokan végleg be fognak zárni a nyáron.




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása