2020.07.19. 20:58 – dankógábor

Plasztik József az új Tankcsapda szám címe

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

plasztik.jpg

Azt mondta az autóskoncert miatti magyarázkodó videóban Fejes Tamás rockdobos, a Tankcsapda tagja, hogy annyira kivannak már az újságíróktól (tisztelet a kivételnek), hogy a következő Tankcsapda-dalban mindenki megkapja a magáét egyenként. Most nem tudom, hogy erről a Plasztik József című dalról beszélt-e, de ebben senki nem kapja meg a magáét egyenként, bár van benne olyan, hogy 

Loptad a múltad a neved egy zéró
Vidéki gyökér pesti kéró

és ezzel mintha valakinek üzennének. (FRISSÍTÉS: mi már tudjuk kinek!) A szöveget amúgy érdemes olvasni, mert ebben a nagy metálos kapkodásban alig érteni. A dal mellesleg még nem is indul rosszul, de aztán jön az utóbbi évek tankcsapdájának folyamatosan fennálló problémája, hogy összességében megint katyvasz lett, így van hirtelen váltással kis akusztikus leállás, melodikus gitárdallamok, tinglitangli, aztán meg megint jön a zúzás. Az előző dal, a vírusról szóló Szüless meg újra ennél sokkal jobb, koherensebb volt, hiába szidta boldog-boldogtalan. Ott azért villantott az új Lukács a régi Lukácsból, még ha ettől a countryzástól ki is vert a víz.

Na meg amúgy olyat sem csinált még a Tankcsapda, hogy rögtön a dal elején elmagyarázza miért is született a szám. Ott van a videóban is, de azért bemásoljuk ide külön is, hogy tiszta legyen mindenkinek:

Mit olvasol? Mit nézel? Kinek hiszel? Valósággá vált, hogy valótlanságot közölhet bárki konkrét tényként rólad. Görgeted a hazugságot, a gyűlöletet, a rosszindulatot. Kommentelsz, de mire? Posztolsz, de miről? Véleményt alkotsz, de azt sem tudod, mi van mögötte. Csúsztatások, álhírek, a média meg irányít, használ és kihasznál, szaporodnak a gátlástalan tartalomgyártók. Te meg észre sem veszed, de ettől egyre keserűbb leszel. Hazudhat bárkiről bárki bármit, tényleg elhiszel bármit? Az „újságírók” (vannak kivételek), a „véleményhuszárok” (vannak kivételek), az arctalan senkik következmények nélküli ámokfutása és az emberek egymás közötti kíméletlen kommunikációja ihlette ezt a dalt. Ma már minden tett vagy vélemény gyűlöletet, irigységet szül, egyből rád fröcsögik a politikát. Ha véded magad és „visszaütsz”, magyarázkodsz. Hová vezet ez?! Az életünket senki nem irányíthatja, mi magunk alakítjuk azt. Gondolkozz Te is! Gondolkozzon Min-den-ki!

Szóval ez a dal, amiről beszélek:

Jön a 18+-os klip is hozzá július 26-án.


tankcsapda



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása