2020.07.30. 10:57 – dankógábor

HIVATALOS! Továbbra sem lehet 500 főnél nagyobb bulit rendezni

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

aditya-chinchure-zhqczjr9fho-unsplash.jpg

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hivatalosan is bejelentette, hogy augusztus 15. után sem lehet tömegrendezvényt szervezni. Ezzel eldőlt, hogy idén semmilyen nagy fesztivált vagy koncertet nem lehet csinálni, így elmarad a SZIN, az EFOTT, a Strand Fesztivál, a B My Lake, a Fishing On Orfű, a FEZEN Klasszik stb.

A döntés nem meglepő. Egyáltalán maga az volt meglepő, hogy belengették, augusztus 15. után van esély ilyenre, miközben gyakorlatilag az egész világon meghatározatlan ideig betiltották a tömegrendezvényeket, Németországban például már tavasszal törölték a nagy őszi eseményeket is.

Az 500 fős limit viszont nem különleges, számos ország engedélyezi ezt, Csehországban például eddig ezer fő volt a limit, de ezt most levitték 500-ra a fertőzés újbóli terjedése miatt. Érdekesség amúgy, hogy a vírus által nagyon sújtott Olaszországban is engedélyezettek az 1000 fős kültéri rendezvények, igaz beltéren csak 200 fő gyűlhet össze. Spanyolországban viszont már a tíz fő feletti családi eseményeket sem javasolják egyes környékeken.

A bejelentéssel az is világossá vált, hogy ez az állapot nagy eséllyel így marad legalább jövő tavaszig, feltéve, ha addig nem lesz valami megbízható terápia, esetleg oltás vagy a vírus annyira meggyengül, hogy kevesen kerülnek kórházba tőle. Márpedig erre jelenleg egy hiteles egészségügyi szakember sem ad sok esélyt.

A Kormányinfón az is elhangzott, hogy a zeneipar megsegítésére 5,3 milliárdot különített el (ebből 800 millió megy a cigányzenészeknek). A tervek szerint valamiféle garázskoncert-sorozatot indítanak "neves producerek" és a Magyar Turisztikai Ügynökség segítségével, de erről később adnak bővebb tájékoztatást.

Újságírói kérdésre egyébként Gulyás megjegyezte, hogy nem tudja meddig marad a fesztiváltiltás, a kérdés szeptemberben kerül majd újra napirendre. Ősszel viszont már fesztivál alig marad, az akkorra tervezett FEZEN Klasszik is lemondta a bulit, de továbbra is kérdés, hogy mi lesz például a Budapest Park-os őszi koncertekkel.




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása