2020.09.03. 15:26 – edicsek

A videók többségét még ezren sem nézik meg a Youtube-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nordwood-themes-8lfe0lywyak-unsplash.jpg

Még mindig a Youtube a legnépszerűbb videós platform, és a zenei tartalmak hozzák a legtöbb megtekintést, nem a vlogok és influenszer videók. (Kép: Nordwood Themes / Unsplash) 

A Youtube-ra feltöltött videók kevesebb mint 1 százaléka éri el a százezres nézettséget- derül ki a Pex felméréséből. A Los Angeles-i elemző cég adatai szerint 2018-ban a feltöltött videók mindössze 0,64 százaléka lépte át a százezres megtekintést, ez a zám 2019-ben valamennyivel emelkedett, de még mindig 1 százalék alatt van. 

Ha ezt az adatot még tovább bontják, akkor pedig az derül ki, hogy, a feltöltött videók 88,4 százaléka még az ezer megtekintést sem éri el. 

A kutatásból az is kiderült, hogy a zene az utóbbi évben felértékelődött a Youtube-on. Annak ellenére, hogy az összes tartalom mindössze 5 százalékát teszik ki zenei videók, a megtekintések 22 százalékát ezek érik el, vagyis még mindig a zenei tartalmak a legnépszerűbbek. 

Az egymilliárd megtekintést generáló videók 83 százaléka zenei témájú. 

Egyre több a számítógépes játékokkal foglalkozó videó, az újonnan feltöltött tartalmak 33 százaléka már ebbe a kategóriába sorolható. Ugyanakkor ezek és a szórakoztató videók, amikbe a személyes vlogokat is sorolták, a kiugróan magas nézettséget hozó feltöltések töredékét hozzák. 

A zenei videók a legnépszerűbbek a 10-100 millió, illetve a 100 millió-1 milliárd elérést elérő videók kategóriájában, utóbbi 57 százaléka zenei, míg a szórakoztató videók aránya ugyanebben a sávban 17 százalék. Azaz a Youtube legnépszerűbb tartalma továbbra is a zene, ami az adatok szerint kétszer annyi elérést biztosít mint a szórakoztatás, és 22-szer annyit mint a videójátékok. 


zene youtube videó



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása