2020.05.16. 14:00 – Lángoló

Színeken át - Itt a Privát Affér új videója

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

privataffer.png

Az alább bemutatkozó Privát Affér-dal még 2018 júniusában született. A zenekar frontembere, Farkas Zsombor egy unokatestvére esküvőjére írta a dalt, és az első felcsendülése is itt történt, egy énekes flashmob keretén belül, amiben a számos zenét szerető, és zenével foglalkozó családtag és barát is részt vett. A dal később címadó trackként rákerült a zenekar 2019 novemberében megjelenő nagylemezére, és idő közben a csapat egyik személyes kedvencévé vált. 2020 tavaszán a zenészkörökben sokaknak ismerős producer, Toldi Miklós közreműködésével, akivel korábban a „Táncolj velem” című dalukon is dolgoztak a tagok, újrahangszerelték, és klipet forgattak hozzá. A videó a debreceni Studio-Inside Production közreműködésével készült, ahol egyébként a dal albumverziója is megszületett.

A dal alapvetően az élet szépségeiről, jelentőségteljes pillanatairól szól. Egy nagyobb változás nem feltétlen rossz. Legyen szó akár a szerelem megtalálásóról, házasságról, vagy egy új élet megszületéséről.  Próbáljuk meg a dolgokat a pozitivitás oldaláról megközelíteni, és észrevenni azt, hogy, mennyi csodás dolog és ember vesz minket körbe, nap mint nap!

itt a videó:


premier privát affér



2020.05.15. 20:00 – dankógábor

Két napig ingyen nézhető a legendás Freddie Mercury-emlékkoncert

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Magyarországon két legendás Queen-esemény volt. Az 1986-os koncert, amin mára az is ott volt, aki még akkor meg sem született, valamint a tévében adott 1992-es Freddie Mercury-emlékkoncert, amint olyan sztárok léptek fel, mint David Bowie, George Michael, Annie Lennox, Elton John, a Guns N’ Roses, Robert Plant, a Def Leppard vagy Liza Minelli. A koncert telt házas volt: 72 000 ember nézte a helyszínen, a Wembley Stadionban, és több, mint egymilliárdan a tévében világszerte. Emiatt aztán gyakorlatilag mindenkinek van róla emléke, aki akkor már élt. Az este teljes bevételét a Mercury Phoenix Trust megalapítására használták fel, ami azóta Freddie Mercury egyik legfontosabb örökségeként működik, és eddig közel 17 millió fonttal támogatta az AIDS elleni küzdelmet, a világ 57 országában.

Most is van karitatív célja a vetítésnek, ugyanis WHO COVID-19 legyőzését segítő programját is támogathatjuk vele, aminek célja, hogy a kórházi páciensek megfelelő ellátásban részesüljenek, az egészségügyi dolgozók pedig megfelelő védőfelszerelést kapjanak, valamint, hogy minden lehetséges információ és eszköz rendelkezésre álljon ahhoz, hogy mielőbb kifejleszthessék a járvány ellenszerét. A YouTube a koncertfelvétel segítségével összegyűjtött teljes összeget közvetlenül a WHO-nak juttatja majd el.




2020.05.15. 18:30 – Lángoló

Maszk mögül - Itt a Carolina Reaper bemutatkozása

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fb_img_1589532346349.jpg

A Carolina Reaper 2019 év végén alakult Veszprémben, amikor Bodnár Judit énekes (Sunday Shift), Stefanics Dávid basszusgitáros (ex Funk-infection, Örvényes Allstars), Horváth Zsolt gitáros (ex Without Face), Németh Gergely dobos (ex Stoneblade) és Kovács Máté gitáros ( ex Deep Inside, Éjfény, Slide Away, Örvényes Allstars stb.) úgy döntött, hogy teljesen haveri szinten nekiállnak, és megcsinálnak pár dalt közösen, olyan stílusban amilyenben szeretnének. Kovács:

Alapvetően egy modern hangzásvilágú, szabad értelmezésű metal az irányvonal, amibe minden belefér ami nekünk tetszik. Volt pár félig-meddig megírt szám a fiókban, amiket az inspiráló, jó hangulatú kis közösségben viszonylag gyorsan összeraktunk, majd úgy döntöttünk, hogy 2020 tavaszán bevonulunk Fekete István barátunk stúdiójában és felveszünk három dalt, egyfajta bemutatkozás céljából. A stúdiómunkálatok gyorsan és profin lezajlottak, szóval a kezünkben van ez a három saját szerzemény, amiket szép apránként szeretnénk a közönség elé tárni.

Első számuk a Maszk mögül címet viseli, ehhez Stefanics Ábel készített egy szöveges videót. Közben zajlanak egy animációs klip munkálatai is egy másik számhoz, illetve folyamatosan íródnak az új dalok is, mondják, de most itt az említett bemutatkozás.


premier carolina reaper



2020.05.15. 14:00 – Lángoló

Lesz diszkó - Itt a Mesenincs új dala

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_4216-2_logo_v2_2.jpg

A Mesenincs 2018 novemberében alakult Karcagon, és a Mesekaszinó zenekar utódjáról van szó, a névváltás pedig a sok tagcsere miatt történt. Ők magukat a pop-rock-alter vonalba sorolják, és tavaly már bemutattunk egy klipet tőlük. Most jön egy újabb dal és videó:

Év elején kezdtük el rögzíteni új kislemezünket. A stúdiózás menetét a karantén kicsit belassította, így a dalonkénti megjelenés mellett döntöttünk. A most megjelenő Lesz diszkó hangulata, témája illeszkedik a jelenlegi helyzethez, pedig nem mai dal. A "karanténklip" ötlete nálunk is felmerült, de mire odaértünk volna, már berúgták a gólt, így a szöveges/animációs videó mellett döntöttünk. Köszönet a Medusa Pictures-nek érte, valamint köszi Kulcsár Attilának is, aki a dal végső megszólalásáért felelt.

Itt van a videó:


premier mesenincs



2020.05.15. 13:48 – dankógábor

Nézz Radiohead-koncerteket látástól vakulásig!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már írtunk többször is arról, hogy a Radiohead is csatlakozott azon csapatokhoz, akik archív koncertfelvételekkel kívánják szórakoztatni a rajongótáborukat, amíg végre el nem kezdenek igazából is fellépni. Mondjuk magára a Radioheadre nem igazán érvényes, hogy szétturnézni magát, de ÁLLÍTÓLAG 2021-re turnét terveztek, de ki tudja mi lesz belőle most, hogy a koronavírus-járvány így bekavart mindennek. Idén ráadásul több tag is a szólóanyagával koncertezett volna, de hogy ezekkel mi lesz, azt sem tudja senki. Na mindegy, a lényeg, hogy fentebb is meg lentebb is van egy-egy full koncert, amit lehet nézni.


radiohead



2020.05.15. 11:09 – dankógábor

Retrograde - Új videó a Pearl Jamtől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Azt még nem tudjuk, mikor tervezi pótolni a Pearl Jam az idén tavasszal és nyáron kimaradó turnéját, de azt igen, hogy jött egy új klip. Ezt meg is lehet nézni fentebb. Amúgy a nyárra tervezett európai turné szinte teljesen telt házas volt. Majdnem minden önálló buli sold out lett már régen, egyedül a magyar nem volt az a törlés időpontjában, de mivel így is már nagyon szépen megtelt az Aréna (állóhely egészen korán elfogyott), ezért nem valószínű, hogy gyenge jegyeladásokra hivatkozva Budapest kimaradna a pótlásból. Emlékezetes, hogy a kétezres évek elején jobban megérte a zenekarnak az utolsó pillanatban lemondani a budapesti dátumot, és tartani egy last minute duplázást Lengyelországban, ahová még így is többen vettek jegyet, mint a hazai bulira. Meg ugye volt a hírhedt 1996-os koncert is, ahová amerikai katonákat kellett hozni, hogy ne legyen ciki a közönség száma. Szóval mondhatjuk, hogy Magyarországon még mindig nem elsöprően népszerű a zenekar, de a tendencia erős javulást mutat.


pearl jam



2020.05.14. 15:25 – Boros Gábor

Szükségünk van a hip-hopra! – Ty-nekrológ és -interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ty_foto_2.jpg

Közzösségszervező, mentor, Brixton őszinte és humoros krónikása. Május hetedikén, mikor a koronavírus miatti szövődmények következtében mindössze 47 éves korában elhunyt Benedict Chijoke - vagy ahogy a hip-hop berkeiben mindenki ismerte Ty - az angol zenei színtér jóval többet veszített egy tehetséges MC-nél. Nigériai szülők gyermekeként átélte és dalba öntötte a bevándorló lét viszontagságait, és ha Brixton helyett Brooklyn-ban nevelkedik biztosan örömmel fogadta volna soraiba a Native Tongues kollektíva, amelynek több tagjával így is jó barátságot ápolt. Tanított gyerekeket hip-hopra, és hip-hoppal, jelölték a rangos Mercury Prize díjra, egyedi intellektusát pedig olyan világsztárokkal közösen is csillogtatta mint Tony Allen, Damon Albarn, vagy a Basement Jaxx. Tisztelte a grime-szcéna, jól állt neki ha ausztrál funk-zenészekkel dolgozott (The Bamboos) és az is ha zenei események házigazdájaként ragadott mikrofont. A brit hip-hop közösség meghatározó alakjának tartja, és a közvetlen környezete által gyakran emlegetett pozitív személyiségéről sokat elárul, hogy a kilencvenes évek közepén csak azért vásárolt húsz darabot Roots Manuva debütáló kislemezéből, mert annyira jónak érezte, hogy ő maga is árusítani akarta. Halálhírére az említett londoni barát mellett Gilles Peterson, a The Herbaliser és a The Nextmen tagjai sőt Questlove és Talib Kweli is reagáltak. Legutóbb két éve járt Magyarországon, akkor a Kolorádó közönségét ragadta teljesen magával. Eddig meg nem jelent interjúnkat, még 2012-ben a Red Bull Music Academy budapesti eseményén rögzítettük az Instant kanapéján ülve, mikor élőben is ugyanaz a barátságos hangnem, és intelligencia jellemezte, mint ami minden lemezének sajátja. 


gyász ty



2020.05.14. 14:55 – Lángoló

Csaknem kétmilliárd forintot kaptak a magyar dalszerzők

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

majus_nagyfelo_osszes_kifizetett.JPG

1,967 milliárd forint jogdíjat fizetett ki az Artisjus 7477 magyar dalszerzőnek 44 ezer magyar zeneműre május közepén. Ezúttal a televíziókban és rádiókban tavaly elhangzott dalok után utalta a zenei alkotók éves fizetését a jogkezelő. A járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészeknek ezt a jövedelmet most hosszabb időre kell beosztaniuk.


artisjus



süti beállítások módosítása