2020.05.31. 14:16 – Gnosis

Mondogatásra való - megjelent egy új Guruzsmás-kiadvány

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

guruzsmasband.jpg

Kedvenc etno/folk/punk/alter/crossover zenekarunk, akik még mindig Bartók Béla szellemiségét éltetik tovább dalaikban kellően laza hozzáállással, megjelentett egy új EP-t nemrég. A zenekarról, a kislemezről Bencze Tibor, a zenekar vezetője mesél nekünk. Olvasásra és mondogatásra való:


punk album etno guruzsmás



2020.05.29. 14:40 – dankógábor

Kormányrendelet segíti a Tankcsapda autós koncertjeit

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tankolas.jpg

Ma és holnap, Debrecenben és Székesfehérváron koncertet ad a Tankcsapda, amire csak nyerni lehetett a jegyet, venni nem, és csak autóval lehet megnézni. Külföldön már volt ilyen buli több is, itthon a Tankcsapda az első, és úgy tűnik az utolsó is. Megjelent ugyanis egy kormányrendelet a Magyar Közlönyben, hogy csak ma és holnap lehet autóskoncertet rendezni, pont azon a két napon, amikor a Tankcsapda is fellép. Persze felmerül a kérdés, hogy utána miért is ne lehetne ugyanilyet csinálni, ha már péntektől engedélyezettek a szabadtéri, ülőhelyes koncertek, hiszen egy ilyen buliban alap, hogy mindenki ül, ahogy az is, hogy meglesz a másfél méter távolság mindenkitől, aki nem a kocsinkban van. Viszont lehetséges az ilyen autós összejövetelek amúgy is engedélyhez kötöttek, és jelenleg amúgy a vírus miatt tiltottak, ha most külön rendeletet hoztak rá. Szóval mielőtt más is elkezdene autós koncerteket szervezni, nézzen utána az aktuális jogszabályoknak! Itt van amúgy a mostani rendelet szövege:


tankcsapda



2020.05.29. 13:17 – Hirdetés

A változatosság gyönyörködtet - Bemutatunk kilenc plusz egy MMETA-jelöltet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rosalia-1568624664_0_2560x1440.jpg

Idén januárban zajlott a hollandiai Eurosonic fesztiválon a Music Moves Europe Talent Awards (MMETA). A díj célja, hogy olyan produkciókat ismerjen el, akik kurrens és aktív szereplői az európai könnyűzenei életnek, munkásságuk színvonala pedig méltó Európa kulturális örökségéhez. Ezt a díjat nyerte meg a magyar Harmed, és még akkor is nagy szó, hogy metálzenekarként sikerült ezt elérniük, ha idén először volt kifejezetten keményzenei kategória. A MMETA viszont a változatosságról híres, elég csak a másik nyertest megnézni. 


mmeta



2020.05.29. 10:15 – Lángoló

Geometria - Itt a Lámpaláng új videója

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

l3.png

A Lámpaláng akusztikus trió formációként alakult 2018 tavaszán. Dalaikat énekre, gitárra és hegedűre hangszerelik, de 2020-ra a zenekar két új taggal bővült, így trióként és ötös felállásban is működnek. Zenéjüket vers-zene-ként definiálják, mivel magyar nyelvű dalaik szövegét kortárs költők verseiből, és költők kortárs gondolataiból merítik.

Ugyan a vers-alapú muzsikát sokan teszik be az irodalmi és színházi zene kategóriába, mi a megzenésített versek világán belül egy különleges, vagány ízt képviselünk, így zenénk nem csak az irodalomszerető emberek körében állja meg a helyét, hanem bármelyik könnyűzenét befogadó színpadon, fesztiválon, eseményen.

A triónak 2020 februárjában jelent meg első nagylemeze, Rejtettelek sokáig… címmel, melyet a TRIP Hajón és egy több állomásos országjáró turnén mutattak be. Ezen a lemezen szerepel a Geometria, mely Kiss Judit Ágnes kortárs költő versére íródó dalos párkapcsolati szenvedéstörténet.


premier lámpaláng



2020.05.28. 16:53 – dankógábor

Mehetnek a szabadtéri ülőhelyes koncertek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

eji.jpg

Ma már írtunk egy hírt arról, hogy péntektől mehetnek az olyan rendezvények, amik teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlanak. Példaként olyanokat sorolnak fel a Magyar Közlönyben, mint a stadion, az uszoda, a szabadtéri mozi, a szabadtéri színpad és a cirkuszsátor is. Az is ott van, hogy a zenés, táncos koncertek továbbra sem mehetnek, még szabadtéren sem. Most viszont kiderült, hogy a zenés, ÜLŐS koncerteket minden további nélkül meg lehet tartani, ha betartják a szabályokat, amik szerint a nézők csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el. Két néző között három ülőhelyet kell üresen hagyni, valamint a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyekre nem lehet ülni, az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között pedig lehetőség szerint legalább 1,5 méteres távolságot kell biztosítani. A hírt az EJI tette fel a Facebook-oldalára.


koronavírus



2020.05.28. 14:00 – Lángoló

Őrláng - Itt a NevemSenki bemutatkozó videója

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nevemsenki_orlang_03.jpg

A NevemSenki mostantól nem csak egy film címe, hanem egy zenei produkció neve is, ami a film előtt is tiszteleg, de egyfajta attitűdöt is közvetít a névválasztás, miszerint a produktum a lényeg és nem az alkotó. Az egyelőre egyszemélyes produkciót Tóth Gyula hívta életre, aki neve ismerős lehet már innen-onnan. Főleg az underground színtéren tevékenykedett saját egykori, De Facto nevű zenekarával és saját szervezésű fesztiváljaival, de az ő nevéhez fűződik a Bud Spencer és Terence Hill emlékzenekar is, és jelenleg is a zenekar énekesi posztját tölti be. Tóth most egy új oldaláról mutatkozik be, amiket a könnyed hangszerelés, a finomabb dallamok és a tartalmasabb mondanivaló jellemez. Első bemutatkozó anyagának szomorú aktualitása is van.

Tudom, hogy kicsit már kifelé jövünk ebből a sajnálatos eseményből, de nem szerettem volna egy újabb „karanténvideót” és meglovagolni sem szerettem volna a helyzetet, így vártunk a premierrel, hogy enyhüljön a feszültség. Ez van olyan horderejű esemény, hogy még évekre nyomot hagy bennünk. Inkább egyfajta mementó, mintsem konklúzió.

Itt a lemezről származó első klip:


premier nevemsenki



2020.05.28. 10:01 – dankógábor

Szüless meg újra - Itt az új Tankcsapda-klip

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A világ jelenlegi helyzetére reflektálva írt új dalt a Tankcsapda, de hogy ne álljanak meg itt, új klipet is forgattak hozzá, amiben feltűnik több ismert ember is a szöveget tátogva, majd jön a zenekar és... na de nem lőjük le a poént, hogy mit is csinál a debreceni zenekar a klipben. Egyébként pénteken és szombaton koncertet is ad a Tankcsapda, ahová csak autóval lehet bejutni, feltéve ha nyertél rá jegyet a különböző platformokon.


tankcsapda



süti beállítások módosítása