2020.01.18. 09:22 – Lángoló

Nemzetközi zenei díjat nyert a Harmed ez Eurosonicon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

harmed-2.jpg

A hollandiai Eurosonic fesztiválon január 17-én, péntek este megrendezett gálán adták át a Music Moves Europe Talent Awards díjakat. Az elismerést nyolc kategóriában osztották ki, a rock-metal színtér díját a magyarországi Harmed együttes kapta. Hasonlóan rangos nemzetközi zenei díjat több mint egy évtizede nem kapott magyar zenekar, így a Harmed sikere óriási lehetőség a teljes magyar piac számára.

A Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) jelöltjeit a tavalyi évben jelentették be a Reeperbahn Festivalon. Ott derült ki, hogy a Harmed a Loud kategória jelöltje egy finn formáció mellett. Legutóbb magyar zenekarok közül a Heaven Street Seven kapott hasonló figyelmet, amikor 2006-ban a MIDEM és az MTV Europe közös, European Border Breakers Awards díjátadónak az European Breakthrough Award nevű különdíját nyerték el. Ennek a díjnak a Music Moves Europe Talent Awards, amelyet Eurosonicon, Európa legnagyobb szakmai rendezvényén adnak át minden évben. A díj célja, hogy olyan produkciókat ismerjen el, akik kurrens és aktív szereplői az európai könnyűzenei életnek, munkásságuk színvonala pedig méltó Európa kulturális örökségéhez.

A Harmed sikerének titka, hogy a zenekar megalakulása óta tudatosan építette nemzetközi jelenlétét. Ennek köszönhetően 2017 júniusában a 605 című dalukat a New Noise felületén tudták bemutatni, ami után szinte azonnal leszerződött velük a Victory Records sublabel kiadója, a Famined Records, a zenekar terjesztője így a Sony lett. A Harmed óriási eredményeket tudhat magáénak a streaming felületeken is, az ITunes-on és a Spotify-on szintén kiemelt figyelmet kapott, és megjelenéseit követően elérte, hogy a dalok a rock chartok és tematikus playlistek első helyein landoljanak.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program a zenekar első európai-, és magyarországi, az Apey & The Pea-vel és SONYA-val közös turnéját is segítette. Ennek köszönhetően a Harmed az elmúlt másfél évben 18 európai országban léphetett fel klubkoncerteken és fesztiválokon. Ugyancsak ők lettek az első magyar zenekar, amelyik lehetőséget kapott bemutatkozni a brit Tech-Festen, emellett pedig olyan előadókkal koncertezhettek együtt, mint a Meshuggah, a Whitechapel, az Adept, a Bury Tomorrow vagy a Caliban. A zenekar bemutatkozó nagylemeze idén jelenik meg, és pár héten belül többhetes európai turnéra indulnak a Hangfoglaló Program támogatása révén.

Idén egyébként négy magyar produkció lépett fel az Eurosonicon. A Harmed mellett ott volt a Qualitons, a Bluebay Foxes és a Devil's Trade is.


harmed #hangfoglaló2020



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása