2020.05.28. 09:46 – dankógábor

Továbbra is tilos a zenés, táncos rendezvény

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

aranxa-esteve-poxhu0uedcg-unsplash.jpg

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint péntektől már nézők részvételével is lehet tartani szabadtéri sporteseményeket. A szabadtéri rendezvény definíciója ezek alapján: az olyan rendezvény, amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik. Példaként olyanokat sorolnak fel, mint a stadion, az uszoda, a szabadtéri mozi, a szabadtéri színpad és a cirkuszsátor is. Az értelemszerű rendezvények mellett ezeken a helyszíneken olyan eseményeket lehet még tartani, mint képzőművészeti kiállítás, irodalmi és könyvszakmai rendezvény illetve a közgyűjtemény, közművelődési intézmény, illetve közösségi színtér által szervezett rendezvény. 

Zenés, táncos rendezvényeket viszont továbbra sem lehet tartani, valamint

tilos tartózkodni a nem zárt helyen tartott, zenés, táncos rendezvény helyszínén. Így például fesztiválokon, könnyűzenei koncerteken, táncházban, táncklubban, diszkóban, rockklubban.

A kulturális és sportrendezvények látogatására vonatkozó közös szabályok szerint a nézők csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el. Két néző között három ülőhelyet kell üresen hagyni, valamint a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyekre nem lehet ülni, az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között pedig lehetőség szerint legalább 1,5 méteres távolságot kell biztosítani. 

Viszont a keddi hír, miszerint lehet élőzene a vendéglátóhelyeken, továbbra is érvényes.




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása