2020.03.08. 14:50 – dankógábor

A Korn ráugrott a koronavírusos vonatra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

korn_mask.jpg

Az egész világ a koronavírustól retteg. Jönnek folyamatosan a turnélemondások, lemondták a világ egyik legnagyobb showcase-fesztiválját, az SXSW-t, nem lesz a hifisták mekkájának számító High End show Münchenben, Justin Bieber koncertére alig fogynak a jegyek (bár ennek nem biztos, hogy a vírus az oka), a Tool új-zélandi koncertjén pedig részt vett egy igazolt beteg. És ez még valószínűleg a kezdet, ki tudja még mi lesz a nyári fesztiválokig. A legjobban viszont a Korn használta ki a koronavírusos pánikot. Egyszerűen csak elkezdtek árulni kornos arcmaszkot, és ahogy a boltokban a rendes, logózatlan termék, úgy ebből is pillanatok alatt elkelt mind, egyelőre nem lehet kapni, elvileg ellő lehetett rendelni a következő adagot, de most éppen nem elérhető. És még mielőtt elkezdené mindenki köpködni a Kornt, hogy csak kihasználják a globális járványt, nincsenek egyedül. Ja, és nem mellesleg, a Korn gitárosa a saját fiával reklámozta a maszkot (ami amúgy igazából nem is véd a vírus ellen):


korn koronavírus



2020.03.07. 12:12 – Lángoló Gitárok

Április 27-ig lehet jelentkezni a Müpa Garázsband Fesztiváljára

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

180602_garazsband_fesztival_2018_c_nagy_attila_mupa.jpg

Jubileumához érkezett a Müpa egyik legextrémebb fesztiválja: június 6-án immáron ötödször lesz buli a garázsban! A Garázsband Fesztivál fellépői ezúttal is a szakmai zsűri által legtehetségesebbnek megítélt fiatal zenekarok közül kerülnek ki. A jelentkezési határidő április 27, további tudnivalók a hajtás után! (Fotó: Nagy Attila)


magyarország verseny hír müpa tehetségkutató garázsband fesztivál



2020.03.07. 10:10 – Nihil_AK

Children Of The Next Level címmel érkezett új dal a Testament áprilisban megjelenő lemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

testament-2020.jpg

Április első napjaiban jön a Testament következő albuma, a Titans of Creation, amiről már több dal is napvilágot látott, a január végén kihozott Night of the Witch után tegnap épp a Children Of The Next Level, ami egy védjegyszerű gyors középtempós döngetés, egyben lemeznyitó is, bő hat perces terjedelemben, minden olyan jellegzetességet felvonultatva, ami miatt a zenekart szeretni lehet. Az új lemez felvezetéseként egyébként belekezdtek egy személyes oldalra koncentráló, mondjuk így, "Mindenki a saját elemében" sorozatba is, amelyben az egy-egy tagra kihegyezett epizódok során a közönség betekintést nyerhet mindegyik zenész magánéletébe, lakókörnyezetébe, ezáltal habitusukba, személyiségükbe is. Kifejezetten érdekes látni például a New Yorkban élő Alex Skolnick interjúja után a vidéki háza hátsó kertjében csirkéket nevelő Steve DiGiorgiot, és valószínűleg a sorozat további három epizódja is tartogat majd hasonló meglepetéseket. Szóval az új dalok mellett érdemes ezekkel is megismerkedni. Mindez elérhető a folytatásban.


hír metal dokumentáció egyesült államok thrash testament új dal



2020.03.06. 15:51 – Lángoló

Klímaválság a hangstúdióban - Elstartolt a nemzetközi dalszerző tábor Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

asc.jpg

NoÁr klímavészhelyzetről írt rapszövegéhez, valamint az RTL Klub saját gyártású sorozatához is alkotnak zenét a Budapesten ma induló nemzetközi dalszerző tábor résztvevői. Az Artisjus Songwriting Campre a magyar zenészek mellett kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek, hogy három napon át közösen alkossanak. A tábor kultúrmissziója, hogy fellendítse a magyar zenei exportot, beindítsa a hazai és a nemzetközi zenei élet tehetségei közötti aktív együttműködést. További információk a hajtás után. 




2020.03.06. 14:41 – Lángoló Gitárok

Teljes terjedelmében meghallgatható a Kiscsillag új lemeze, a Tompa kések

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kiscsillag_tompa_kesek_700.jpg

Három év után adott ki új albumot Kiscsillag. A Tompa kések mától hallgatható a digitális felületeken, a fizikai formátum március 10-től lesz kapható. A friss anyagot a zenekar áprilistól országszerte klubkoncerteken mutatja be, a budapesti lemezbemutatónak április 24.-én az Akvárium ad otthont. Sajtóbejelentés és teljes album a folytatásban. 


magyar rock hír kiscsillag alter lovasi andrás leskovics gábor teljes album szesztay dávid meghallgatható



2020.03.06. 12:21 – Lángoló

Zöld innovációval nyert újabb nemzetközi környezetvédelmi díjat a Sziget

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

unnamed_11.jpg

Március 3-án, a londoni Royal Garden Hotelben tartott AGF Awards díjátadón, idén már a második, zöld tevékenységét méltató nemzetközi elismerését zsebelhette be a Sziget.  ’A Greener Festival’ célja, hogy segítsen különböző rendezvényeknek és fesztiváloknak környezethatékony gyakorlatok megteremtésében az egész világon. Ezen elköteleződés nyomán, a ’Greener Festival Awards’-on immár második alkalommal díjazták a ’legzöldebb’ fesztiválokat, és ezúttal a ’Greener Innovations’ kategóriában került a Sziget a nemzetközi mezőny fölé.


budapest magyarország fesztivál zöld sziget hír díj környezettudatosság greener festival awards



2020.03.06. 11:00 – Lángoló Gitárok

Az elérhetetlen célszalag és a kiábrándultság méla undora - Hallgasd meg a Winnie’s Stones bemutatkozó EP-jét, a Second Skint!

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

winnies_stones_promo_takacsborisz_b42diy_cut.jpg

Hét év kellett hozzá, hogy mai formáját elnyerve megjelentesse bemutatkozó EP-jét az eredetileg Zentáról származó, de ma már szegedi székhelyű, grunge hatású metálban utazó Winnie's Stones. A  zenekar a Second Skin dalait hallgatva nem feltétlenül a napos oldal felől közelít a világ dolgai felé, ugyanakkor a négy dalra korántsem a depressziós cipőbámulás jellemző, annál sokkal rockosabb, keményebb kötésű zenében utaznak a srácok. Premier a hajtás után. (Fotó: Takács Borisz_b42diy)


premier magyar hír szeged metal zenta grunge teljes ep winnies stones



2020.03.06. 09:39 – Nihil_AK

Májusban jön az új Green Carnation - A címadó dal videóklipje már meg is érkezett

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

green-carnation_2020.jpg

Május 8-án tizennégy év után új lemezzel jelentkezik az idei Fekete Zajon is fellépő norvég Green Carnation. A Season of Mist gondozásában megjelenő Leaves of Yesteryear címadójához a zenekar pályafutása során először egy hivatalos klippel is előrukkolt, az animációs videót az ezen a téren mindig kitűnő munkát végző Costin Chioreanu készítette. A nyolc perc feletti, epikus, melankolikus és kifejezetten hangulatos tétel rengeteg zenei érdekességet rejt magában, szóval a progresszív vonalat kedvelőknek kifejezetten megéri várni az albumra. Dal és klip a folytatásban. 


rock videó hír norvégia metal progresszív új dal green carnation fekete zaj season of mist costin chioreanu



2020.03.05. 16:30 – Dankó Gábor

Így hozzunk ki még többet a bakelitlemezeinkből - Pro-Ject phono előerősítőket teszteltünk

Avagy: hogyan költsünk még többet a hifinkre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_20200229_082705.jpg

Ott tartunk most a hifis kvázi-sorozatunkban, hogy összeállt egy jó, belépő kategóriás rendszer ezekből a komponensekből:

  • Cambridge Audio Topaz SR20 integrált rádióerősítő
  • Monitor Audio Bronze 2 hangfalpár
  • Pro-Ject Debut Carbon Esprit SB lemezjátszó
  • Chromecast Audio hálózati lejátszó
  • Denon DCD-520ae CD lejátszó
  • Audioquest kábelek

Ez így egy komplett hifi (talán már lehet annak hívni), gyakorlatilag bármit lehet rajta hallgatni, legyen az bakelit (vinyl), CD, esetleg Tidal, Spotify vagy webrádió. Sőt igazi rádiót is, mert a Topaz arra is képes, ráadásul van egy remekül működő Denon DRM-650S típusú kazettás deck is a rendszerben, de erről egyelőre nem beszélünk. Magyarán amit ma hanghordozót lehet szélesebb körben kapni, azt valószínűleg ezen le fogjuk tudni játszani. És elég jól is fog szólni. (Már akinek, ugye!) De mivel hifiről beszélünk, így soha nem szólhat elég jól.


pro-ject



süti beállítások módosítása