2020.03.06. 14:41 – Lángoló Gitárok

Teljes terjedelmében meghallgatható a Kiscsillag új lemeze, a Tompa kések

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kiscsillag_tompa_kesek_700.jpg

Három év után adott ki új albumot Kiscsillag. A Tompa kések mától hallgatható a digitális felületeken, a fizikai formátum március 10-től lesz kapható. A friss anyagot a zenekar áprilistól országszerte klubkoncerteken mutatja be, a budapesti lemezbemutatónak április 24.-én az Akvárium ad otthont. Sajtóbejelentés és teljes album a folytatásban. 

Az albumot a tavalyi év novemberétől 2020 februárjáig készítették Lovasi Andrásék három helyszínen - nagyrészt Lovasi pécsi LA Gardens nevű stúdiójában -, az Esti Kornélból ismert Lázár Domokos producerrel - „Nagy élmény volt vele dolgozni - hihetetlen munkabírás, kitartás, intelligencia”, mondja róla Lovasi - és Maczkó Róbert hangmérnökkel. A dalok egy része vadonatúj, többet azonban ismerhetünk a Kiscsillag Idáig tudom a történetet című dramatizált-zenés előadásából.

A számok nagyját Lovasi András írta, de vannak kivételek: a Gólzápor című szám zenéjét Leskovics Gábor szerezte és ő is énekli azt, míg a Föl-le jár zeneszerzője és énekese Szesztay Dávid. A lemezen rádiós bemondó-szerepben felbukkan a régi jóbarát és közreműködő, Rátgéber László is.

Lovasi András így beszélt a friss albumról, amit a Kiscsillag eddigi legkarcosabb lemezének tart.

Sokféleképpen lehetne tagolni a lemezt, zeneileg az A-oldal, azaz az első hat dal egy nagyobb egység, de vannak az albumon dalpárok is. Persze nem akarok szájba rágni, szerintem elég szép szövetrendszere van az albumnak. Közben azt is figyelembe vettem, hogy ez nem egy konceptalbumnak indult, egy dal sem kerülhetett fel csak azért, hogy erősítse a koncepciót, mindegyiknek magában is érvényesnek kellett lennie. Igazából nem sokra megyünk a megérzéseimmel: ahogy az ember öregszik, egyre inkább hajlamos a saját feje után menni, jelenleg ráadásul amúgy sem érdemes megfelelni a divatoknak, sem az elvárásoknak, mert a jutalomfalatok, amik ezért járnak, már annyira sem érdekelnek, mint régen. Remélem, lesz rá módom tíz év múlva is meghallgatni ezt a lemezt, és remélem akkor is azt mondom majd, hogy ez egy jó anyag.

A lemezt egységes vizuális világ fogja keretbe: a borítón Vetlényi Zsolt festőművész képeit láthatjuk, ezek szerepelnek a címadó dal már bemutatott klipjében, és a zenekar tervei szerint más felületeken is megjelennek a későbbiekben. Ugyancsak különlegesség, hogy a Tompa késekhez Lovasi András egy, az album tematikájához kapcsolódó, a dalokat kiegészítő novellát is írt, mely szerepel majd a vinyl kiadáson és egy készülő könyvben, de elérhető lesz hangos formátumban is.

A Tompa kések lemezbemutató koncertjei:

április 3., Pécs, E78
április 9., Miskolc, Helynekem
április 17., Tatabánya, Roxxy Music Café
április 24., Budapest, Akvárium
április 30., Szombathely, Végállomás
május 8., Veszprém, Városnapok
május 23., Debrecen, Víztorony

További információk a Kiscsillag Facebookján!  


magyar rock hír kiscsillag alter lovasi andrás leskovics gábor teljes album szesztay dávid meghallgatható



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása