2009.02.25. 08:00 – Dankó Gábor

Hivatalos: újra lesz Faith No More

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ugye szokták mondani, hogy nem zörög a haraszt… Nos, ez a Faith No More váltig tagadott újjáalakulása esetében is igaznak bizonyult, ugyanis a kilencvenes évek egyik meghatározó rockzenekara mégis összeáll egy európai fesztiválkörút erejéig a nyáron. Mindezt az idolator.com tette közzé Mike Patton publicistájára hivatkozva, de az MTV is utánajárt, nehogy kacsa legyen a hír. Amúgy az énekes a bejelentés óta elérhetetlen, nem ad interjút, pláne a turnéval kapcsolatban, így azt sem tudjuk ki lesz a csapatban rajta kívül. Mondjuk egyedül a gitáros posztja bizonytalan, mert Jim Martin úgy néz ki ebből kimarad.

A Faith No More 1982-ben alakult, és a korai időkben fél éven keresztül még Courtney Love (gyk.: Kurt Cobain özvegye) is volt az énekesőjük, akit Chuck Mosely váltott. Ő egészen 1988-ig volt a zenekar frontembere, mikor is érkezett Mike Patton, aki akkortájt a Mr. Bungle nevű középiskolai csapatban énekelt, és ezt hallotta meg Jim Martin. Innentől kezdve elkezdtek szárnyalni, kihozták a Real Things, illetve az Angel Dust lemezeket, amik világszinten több millió példányban keltek el, és számos későbbi sztárzenekarra voltak óriási hatással.

Jim Martin kirúgása után még két kitűnő lemezt jelentettek meg, illetve három gitárost fogyasztottak el, mígnem 1998-ban beadták a kulcsot. Azóta többnyire mindenki a saját kis projektjén dolgozott, talán leginkább Mike Bordin dobos volt a fősodorban, ő ugyanis Ozzy Osbourne csapatához csatlakozott, de a Black Sabbath-ban is ütött egy ideig, mikor Bill Wardot helyettesíteni kellett. A legtermékenyebbnek viszont Mike Patton bizonyult, akik különböző bizarrabbnál bizarrabb lemezt készített főként underground zenészekkel közreműködve, és ezeken mintha direkt titkolta volna, hogy annak idején az egyik legjobb rockénekesnek kiáltották ki. Mellesleg mindenki őt tartotta a Faith No More-újjáalakulás legnagyobb gátjának, erre pont tőle, iletve sajtófőnökétől jön a hivatalos reunion-infó.

Most pedig örüljünk mindennek Faith No More-klipek nézegetésével:


Faith No More - Falling To Pieces


Faith no more - war pigs (live)


Faith No More - Everything's Ruined


Faith No More - Midlife Crisis


Faith No More - I Started A Joke


Faith No More-Evidence


Faith No More - Ashes To Ashes


rock hír faith no more



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása