2009.10.11. 15:10 – -dj-

A hét dala (Leander - Csak Te)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ezen a héten végre magyar dalt pakolunk a rovatba. Az Internet, és tágabban véve a youtube egyik csodája, hogy elterjedtek a szobazenészek a világhálón. Egyik-másik akár még befutni is képes. Kérdés, hogy Köteles Leander (utóbbi művésznév?) nagyobb hírnévre tehet-e szert. Szinte nulla infoval rendelkezem, így csak azt tudom, hogy a srác zenekarban (Babylon) is zenélt, az új "Leander" nevű produkciója viszont egyszemélyes. A Csak Te mellé klipet is csatolt, ezt alább lehet megnézni.

Előre szólok, a Csak Te nem azért a hét dala, mert annyira jó, hanem mert figyelemre érdemes. Több okból: jó példa arra, hogy egy szobában ülve össze lehet hozni egy olyan produkciót, amivel valaki akár mehet is Nuclear Blasthoz, ugyanis ők is hasonló zenekarokra hajtanak (Sonic Syndicate), és úgy tűnik, van is rá közönség. Ez utóbbi a hét dala státusz másik oka. Leander nem sokban marad el a linkelt svéd csapattól, de abban mindenképpen, hogy érteni a magyar szöveget.

Kezdjük is itt. A "fáj ez a szerelem" sort még akkor is kellemetlen hallani, ha utánna odamorogja, hogy "hát végzek veled". Szívet meg nem tépjünk már sokadszorra. A szerző mentsége, hogy a popmetál kifejezés pont ebből az érzelgős szövegvilágból, no meg a giccses refrénből ered.

A szám teljesen korrekt módon van összerakva, jól szól, és nem kevés jó ötlet, váltás akad benne. Hogy aktuális példát hozzak, a stílustárs Scar Symmetry egy ehhez hasonló dalt sem volt képes írni az új lemezén. Annak ellenére is fontos dolognak tartom Leander teljesítményét, hogy nem az én zenémet játsza. Meglátjuk, mire elég a műanyagszéken gitározás.


leander a hét dala



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása