2010.04.22. 08:32 – lánggitár

A Metallica legyőzte a vulkánt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Mióta Izlandon elkezdett töménytelen mennyiségű füstöt okádni az Eyjafjallajokull vulkán, és ezzel megbénította a légiközlekedést, azóta számos koncert maradt el világszerte. Van azonban pár zenekar/előadó, akiket ez nem állít meg. Elég csak Alan Wilderre gondolni, aki egyik nap még azt hitte, hogy Londonból repülővel jön Budapestre Recoil-koncertet tartani, másnap pedig már saját maga vezetve, alvás nélkül szelte át fél Európát, hogy negyven óra ébrenlét után szórakoztassa a Diesel Klub közönségét. Ha nem is teljesen ilyet, de hasonlót csinált a Metallica is a minap.

A május 14-én Budapesten is fellépő zenekar kénytelen volt buszba ülni és 28 órát utazni, hogy megtarthassa a rigai koncertet Lettország. Meg kell jegyezni, hogy az együttes 1986 óta nem használja ezt a közlekedési eszközt, ugyanis ekkor történt az a hírhedt buszbaleset, amiben Cliff Burton basszusgitáros elhunyt. Kirk Hammett gitáros elmondta, hogy azt hitték, ennyi idő után a busztól való félelem már a múlté, de sajnos mindannyian remegő térdekkel szálltak fel a nightlinerre. Szerencsére semmi bajuk nem lett, sőt, meg is lepődtek mennyit fejlődött a kényelem ennyi idő alatt a buszokon. Aggódtak amiatt is, hogy semmit nem tudnak így pihenni, de Hammett szerint ez is felesleges volt.

Egyébként Oslóból indult a menet egészen Stockholmig, ahol kompra szálltak, hogy áthajózzanak Rigába. A sokórás hajóúton mellesleg számos, pont az ő koncertjükre tartó Metallica-rajongót megleptek jelenlétükkel, viszont beszámolók szerint nem is zavartatták magukat, James Hetfield énekes és Robert Trujillo basszusgitáros vígan sörözött a komp karaoke bárjában, ahol a Whiskey in the Jart hallgatták a többi utas előadásában.

A tegnapi litván koncert után 13 órás vonatútra indultak, hogy ma, illetve holnap, Moszkvában adjanak koncertet, aztán már remélhetőleg repülővel mehetnek tovább a turné többi állomására, így Magyarországra is.


metál bulvár hír metallica



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása