2011.01.17. 10:05 – gihi

Szerelmes leszel tőle – Csibor-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Budapesten, egy Pozsonyi utcai csokoládémanufaktúrában forgatta első videoklipjét a Csibor zenekar. A Boogie Mamma frontemberének és a Malacka és a Tahó hegedűsének új csapata a folkos, beates hagyományokat igyekszik egybegyúrni anyazenekaraik skájával és reggae-jével. Első klipes daluknak egy szép, szerelmes, lassú számot választottak, erről beszélgettünk énekesükkel, Zubreczki Dáviddal.

Honnan jött a Csibor ötlete?
Volt egy íres hangzású dalom, amivel az akkori zenekarommal, a Boogie Mammával nem nagyon tudtunk mit kezdeni, ezért csak tartogattuk. Aztán vagy hat-hét éve belebotlottam a kelta zenét játszó Gallowglass koncertjébe, és azon melegében megbeszéltük, hogy majd közösködünk. Időnként mondogattuk egymásnak Tücsivel - a Gallowglass, meg azóta a Malacka és a Tahó, na meg ugye a Csibor hegedűsével - hogy persze, majd lesz valami. Aztán ripsz-ropsz úgy három évvel később, amikor már el is felejtettük az egészet, a Move! válogatáscédére elkészült a két zenekar közös dala, Vértévé címmel, ami azóta a Csibor műsorában is szerepel. Innen megint csak évekig tartó tervezgetés és fogadkozás következett, hogy kellene csinálni valamit közösen, mert ez olyan jól sikerült. Újabb röpke két év, és hipp-hopp megcsináltuk az együttest.

Jelent valamit ez a név, van valamilyen kötődése a zenekarhoz?
Semmi, pedig ideje lenne megideologizálni. Amikor kitaláltuk, senkinek, de tényleg senkinek nem tetszett, ám azóta azt hiszem, megszerettük. Mondjuk Magyarország legbénább nevű zenekaraként még kovácsolhatunk belőle tőkét. Meg egyre több helyről halljuk vissza Csibinek becézve, ami viszont nagyon aranyos.

És mi lesz a Boogie Mammával?
A Boogie Mamma köszöni, öregesen, de megvan. Évi két-három nagyobb koncertet szoktunk adni, például a Fishing on Orfű fesztiválon, ami a szívünk csücske - reméljük idén is lesz. Az mondjuk, egészen vicces, hogy aktív bandaként nem nagyon jutottunk el a nagyobb rádiókig se, most meg néhány hete, hogy már se próba, se honlap, se túl sok koncert, egyszer csak csörög a telefon, hogy lépjünk föl főműsoridőben az RTL Klub esti showjában. Mint a mesében, vagy mint ahogy az ember kisiskolásként elképzeli a zenekara befutását.

Most készült el a Csokoládé klipje, egyértelműnek tűnik a helyszín és a téma, hol és hogyan valósítottátok meg?
Nem is gondolkodtunk klipben eredetileg, csak szerettünk volna egy csokival csomagolt kislemezt kiadni és ehhez kerestünk társat. Tücsi felfedezte a neten a Keserédes csokoládéboltot, amelynek már a neve is tökéletesen rímelt a dalunk első két sorára. Elküldtük nekik a számot és beleszerettek. A tulajdonosok - Wágner Bea és Kövesdi Péter - épp akkoriban gondolkodtak azon, hogy a kis Pozsonyi úti boltról, meg a hozzá tartozó kézművescsokoládé-műhelyről készítenek egy rövidfilmet. Előbb csak a zenéje lett volna Csibor, aztán úgy alakult, hogy Feit Gáborék forgattak egy klipet a zenekarral is.

Milyen volt a csoki?
Pompás. Csak elég kimondanom, hogy mondjuk Irsai Olivér-törkölyös csokibonbon és összeszalad a nyál a számban.

Amikor hallgatom ezt a számot, mindig újra tininek és szerelmesnek érzem magam, ez volt bennetek is mikor megírtátok, vagy egyszerűen csak imádjátok a csokit?
Nem gondoltam, hogy valaha azt a hülye fordulatot kell használnom egy interjúban, hogy örülök a kérdésnek, de most szó szerint ez van, ettől tényleg nagyon vidám lettem. Ugyanis a magam részéről egy ideje szerelmesnek és tininek érzem magam. Meg ez amúgy az egész Csiborra igaz. Néha olyan gyermekesen tudunk lelkesedni a közös zenélésért, amilyet már nagyon sok éve nem éltem át. Az az érzésem, tényleg szerelmesek vagyunk, nem is csak úgy képletesen, mert ez tökéletesen ugyanaz az érzés. Ami a Csokoládét illeti, tulajdonképpen az első Csibor-dal volt, vagyis erre talán halmozottan igaz mindez. Az meg egészen szuper, hogy ezt ki is érzed belőle.

Milyen különlegességet találtatok ki a kislemez-megjelenéshez?
A nagy klipforgatásban az eredeti cél, hogy "csokis kiadásban" jelenjen meg a kislemez, egy kicsit háttérbe szorult, de nem feledkeztünk meg róla. Napokon belül megjelenik a három számos CD, amelynek minden darabjához egy valódi kézműves csokoládé lesz csomagolva.

Hol kaphatunk legközelebb élőben is kóstolót a Csokoládéból?
Január 28-án a Rohamban lesz egy nagy, Általános Szülinapi Buli névre hallgató rendezvény, ahol a CowaBunga Go-Go! és a Vicodin társaságában állunk színpadra.


interjú folk pop exkluzív csibor



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása