2011.05.09. 16:59 – lánggitár

Geszti Péter kapja a Magyar Könnyűzenéért Díjat

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Úgy látszik ez az év Geszti Péteré lesz a magyar könnyűzenében. Először egy váratlan húzással ő lett az idei Sziget mínusz egyedik napjának az ünnepelt sztárja, olyannyira, hogy még a Gesztivál nevet is odaadták az eseménynek, de állítólag nem a zenei szakember a hibás ezért. Aztán már ő állt elő egy klassz szójátékkal akkor, amikor bejelentette, hogy megalapítja a soktagú Gringo Sztárt, ami egyszerre lesz balkáni népzene, pop, ska, jazz, rap stb., most pedig a VIVA Cometen is kitüntetést kap majd június 10-én, mikor átveszi a Magyar Könnyűzenéért Díjat. Azt a díjat, amit eddig olyanok vihettek haza, mint az Edda, az R-Go, az Animal Cannibals, Ákos és a Neoton Família.

Mindezt egy sajtótájékoztatón jelentették be, ahol az eddigi eseményeket megtetőzve még fel is köszöntötték a 47. születésnapja alkalmából Geszti Pétert. Az ünnepségen Szulák Andrea, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi és Zséda egy-egy korábbi, Geszti szövegére írt dalát adta elő. Videóüzenetet küldött számára Düsseldorfból Wolf Kati, aki kedden énekli az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjében a Geszti Péter magyar és Johnny K. Palmer angol szövegére, valamint Rakonczai Viktor és Rácz Gergő zenéjére írt What About My Dreams? (Szerelem, miért múlsz?) című dalt Magyarország képviseletében. Ezt nézzük is meg itt rögtön levezetésként:

 


pop viva hír geszti



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása