2011.05.21. 15:30 – mista

Nyalj meg bármit! - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Óriáskeréken, tűzijáték kíséretben zenél a svéd In Flames, halmazállapotokat változtat a Thy Catafalque, viccesen mozog a jászberényi Igor zenekar gitárosa. Calvin Harris és Kelis közös számának klipjében egy balhés-bulizós srác bontja a rendet, az amerikai Battles zenekar új videójában pedig csinos lányok kenik be egymást jégkrémmel, és mindent megnyalnak, amit csak érnek. Itt az eheti klipmegosztás.

In Flames - Deliver Us

A svéd metálbanda a napokban jelentette meg legújabb klipjét, amit az a Patric Ullaeus rendezett, aki többek között csinált már videót a Lacuna Coil, a Samael, a Sonic Syndicate, a Kamelot, de még a Dimmu Borgir számára is. A zenekarnak egyébként hamarosan megjelenik tizedik nagylemeze, a címe az lesz, hogy Sounds Of A Playground Fading, a klipben pedig a zenekar a göteborgi óriáskeréken zenél, ami közben tűzijáték fokozza a hangulatot. Ennél több nem történik, mindez viszont tagadhatatlanul látványos, sőt, hangulatos, úgyhogy nem unatkoztunk közben.

Battles feat. Matias Aguayo - Ice Cream

El Guincho Bombay című számára a tavalyi év egyik legjobb klipjét készítő Nicolas Mendez is tagja annak a Canada nevű spanyol kollektívának, akik a hamarosan második albumukkal jelentkező Battles új videóját rendezték. Ennek köszönhetően klip jócskán emlékeztet a már említett videóra és Mendez egyéb munkáira (Scissor Sisters - Invisible Light), szerencsére azonban jellegzetesnek mondható megoldásait még nem láttuk annyiszor, hogy unalmassá váljanak, úgyhogy erről a klipről is elmondható, hogy a furcsa, teljesen valószínűtlen jeleneteinek köszönhetően akár többször is megnézhető, bizonyos pillanatokban pedig képes határozott mosolyra fakasztja a nézőt. A már megszokottnak mondható szexuális töltetet ezúttal a mindenféle dolgot komoly átéléssel nyalogató és egymást jégrémmel bekenő lányok jelentik, és persze jutott a majdnem öt percbe egy kis szolid meztelenkedés is. Jó kis klip, de továbbra is a Bombay Mendez eddigi csúcsteljesítménye.

Calvin Harris feat. Kelis - Bounce

Amikor tavaly megjelent Kelis Acapella című dala, csak az nem hallotta, micsoda nagyszerű, a korai house-himnuszokat megközelítő szintű számot sikerült összehoznia a fekete énekesnőnek David Guetta (bizony) segítségével, aki be van oltva a jó tánczene ellen. Calvin Harris természetesen nincs, úgyhogy erre az évre ő is készített egy dalt Nas egykori feleségével. A Bounce ugyan egyáltalán nem lett olyan erős, de azért nyári sláger simán lehet belőle, egyébként Calvin Harris közelgő, harmadik nagylemezén fog megjelenni. A Vincent Haycock által, AG Rojas közreműködésével rendezett klipben egy fiatal srác meglehetősen eseménydús egy napját láthatjuk, amiben van balhé meg bulizás dögivel, sőt a főhős még Kelis klipforgatására is betéved kelteni a feszültséget. Nap végére aztán persze egy Calvin Harris-buliban találja magát, ami után gyaníthatóan fájó lesz az ébredés. Mint már mondtuk, pörgős, eseménydús klip ez, egész jó megoldásokkal, bár azért nem ebből lesz az év klipje, az sejthető. Kelis pedig még mindig jó nő, csak azt az ocsmány piercinget szedné ki az orrából.

Thy Catafalque - Neath Waters (Minden vízbe mártott test)

A Thy Catafalque 2004-ben adta ki a Tűnő idő tárlat című lemezét, aztán 2010-ben újra, most pedig készítettek egy klipet a Neath Waters (Minden vízbe mártott test) című számhoz. A több mint öt és fél perces, fekete-fehér klip nézése közben valószínűleg senkit sem fog szétvetni a feszültség, nem is arra lett ez az egész kitalálva, hanem nyilván kellett valami, ami jól mutat a zene alatt. Nos, Nagy Edina, Lökös Kornél és Kátai Tamás úgy érezték, az olvadó jégtömb, a felnagyított vízcsepp, a dominóként boruló téglatestek és hasonlók ilyenek. Kátai Tamástól egyébként azt is megtudtuk, hogy ha minden igaz, nemsokára lesz új album is, még az idén, az anyag már csak a masterre vár, szólnak majd, ha lesznek még infók. Várjuk.

Igor - Para-szt

Az egy dolog, hogy írunk itt klipekről, hétről hétre, amit általában külföldi zenekaroknak forgatnak, nem ritkán nagyon komoly pénzből, de azért mégiscsak az az igazi, amikor nagyjából ismeretlen, vidéki magyar zenekarok írnak nekünk, hogy elkészült legújabb, nem egyszer pedig legelső videójuk. Ilyenkor mindig örül a szívünk, így most is, hiszen Igor zenekar Para-szt című számára forgatott klip az együttes első ilyen produkciója. Ennek ellenére nem vitték túlzásba a srácok, a teljesen házi készítésű klipbe nem csak sok pénzt, de túl sok ötletet sem tettek, de hát minek is, ha van egy olyan karizmatikus, szakállas, valahonnan nagyon ismerős tagja a zenekarnak, aki remek mozgásával (0:57-től kell figyelni!) és egyáltalán a jelenlétével simán elviszi a hátán az alig több mint két perces videót. A szám egyébként a zenekar HE című, négy számos EP-jén található, ami a zenekar blogjáról tölthető le.


klip kelis battles igor canada in flames calvin harris klipmegosztás thy catafalque matias aguayo



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása