2011.06.01. 21:00 – Lángoló

Szavaink éltetik a tömeg akaratát - Itt a második Killakikitt (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Ma jelent meg a második Killakikitt-lemez Legenda címmel. A Lángoló Gitárok most bemutat két dalt a szókimondó hiphop-csapat új albumáról, plusz egy miniinterjút is berakunk a számok közé. Lemezbemutató június 4., U26, Budapest. Vigyázat, káromkodnak benne!

Jó ideig az Akkezdet Phiaival mozogtatok együtt, pedig a két zenekar iránya nem áll túl közel egymáshoz. Tudatos volt a szakítás?
A legjobb választ a kérdésedre egy Akkezdet idézet adja meg: "egy cipőben evezünk, egy zene létezik, de vannak külön stílusok". Anno mindannyian a Wacuumairs kiadó tagjai voltunk, sokat köszönhetünk egymásnak, rengetegszer léptünk fel együtt. Később egyéb okok miatt mind a két csapat kilépett a kiadóból, hogy a saját útját egyengesse, de nagyon jó barátok vagyunk a mai napig. Saiid minden általunk kiadott lemezen közreműködik és az összes borító az ő segítségével jött létre.

Tirpa Dopemannel dolgozott szólóban, segédkezik a Killakikittnek is?
Nem.

A szólólemez nem veszélyeztette a zenekar aktivitását?
A Tirpa ft. Dopeman lemez egy teljesen különálló project volt, egy új réteg felé nyitott a lemez, amely számunkra eddig elérhetetlen volt. Eközben a Killakikitt ugyanúgy üzemelt és semmiben nem akadályozott minket ez a közreműködés.

Nagy nevek is megtalálhatóak a második lemezen külföldről is. Kik ők pontosan, és hogy kerültetek kapcsolatba?
Ahogy az előző albumon, most is neves külföldi producereket kerestünk fel, hogy nevüket és tudásukat hozzáadva nemzetközi színvonalúra emeljék a zenéket. A Ne Szarakodj lemezen Wu-Tang, Guns N Butter, Grim Team alapok hallhatók, a mostani Legenda lemezen pedig Snowgoons, Al Tarba, Stu Bangas és Anno Domini szerepelnek. A felsorolt előadók mind vállalnak collabokat és a mi stílusunkat méltónak találták a közreműködéshez.

Magyarok közül kik szerepelnek a kiadványon?
Saiid az Akkezdet Phiaiból, NKS a Kriminal Beatsből, Finuccsi & Phat mint Vészkijárat a Bloose Broavazból, DSP szintén a Bloose Broavazból, Fura a Káva Krúból, Ketioz a Vicc Beatzből, Harakiri a SCBP-ből és Soup szintén az utóbbiból.

Az új dalokat tudatosan egy korszakban írtátok, vagy inkább megvártátok, amíg összegyűlnek?
Az új trekkek szándékosan a Legenda téma köré igazodtak, egy korszakban keletkeztek.

Változott a Killakikitt szövegvilága?
Igen. Kiforrottabb lett a mondanivaló, eddig a gyűlölet és az agresszió motivált bennünket szövegileg, az első lemezen kiadtuk a haragot magunkból, mostanra talán csak az erőszakos flow maradt meg viszont a számok mélyebb üzenetet hordoznak magukban.

Manapság a hip-hop egyre inkább tömegmozgató erőnek számít, bizonyos zenekarokat nagyon sokféle ember szereti, szerintetek ebbe mennyire fér bele a Killakikitt odamondósabb stílusa?
Az emberek könnyen azonosulnak az odamondós szövegekkel, pláne ha bitang zenékre teszik ezt bizonyos előadók. Mi nem tagadjuk meg az érzéseinket, sokak helyett mondjuk ki, amit gondolnak. Az emberek nagy része feszélyezve érzi magát amikor beteg gondolatok fogalmazódnak meg benne, így elég csak idézni a mi szövegeinkből és máris tovaszállnak a gátlások, a mi szavaink éltetik a tömeg akaratát.


interjú hiphop hír exkluzív killakikitt



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása