2011.10.10. 14:00 – Lángoló Gitárok

Beyoncé tánckoreográfiát lopott

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Vasárnap mutattuk be Beyoncé legújabb klipjét, aminek tartalmát úgy jellemeztünk, hogy az énekesnő ráz benne mindent, amit csak tud. Most kiderült, hogy a rázás egy része erősen hasonlít Anne Teresa De Keersmaeker belga koreográfus korábbi munkájára, mindezt pedig videóval is alátámasztja egy dán blog, és egy olvasónk is felhívta erre a figyelmet kommentben (a videót a hajtás után meg is lehet nézni). Egyébként De Keersmaeker nem mérges a lopás miatt, de azért megjegyzi, hogy ez simán a plágium kategóriája, ráadásul nem is érzi magát megtisztelve, hogy egy híres popsztár táncolja az ő koreográfiáját, mert korántsem olyan szépek a klipben látott mozdulatok, mint az eredetiek, amiket például iskolás gyerekektől is látott táncolni De Keersmaeker.

A vádakra még senki nem reagált az énekesnő környezetéből, Adria Petty rendező viszont egy korábbi interjúban elmondta, hogy a klipre erősen hatással voltak európai koreográfusok munkái, de főként a németek inspirálták őket.

Beyoncét egyébként nem most vádolták meg először ilyen lopással. A Billboard Music díjátadón elővezetett látvány is nagyon hasonlított Lorella Cuccarini korábbi előadására, bár itt az énekesnő elismerte, hogy az olasz táncos-énekesnő nagy hatással volt rá.


pop hír tánc beyoncé



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása