2011.10.09. 11:00 – Kovács M. Norbert

A Jócsaj és a Gonosz – klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az újabban terhes Beyoncé ismét azt csinálja, amihez a legjobban ért, a mostanában nagyon sikeres Adele szomorúan sétál a Szajna partján, a kanadai Fucked Up álnéven megjelent számához forgatott gasztroszerelmes videoklipet, az amerikai OFF! videójában egy deszkás srác esik-kel, a lengyel Behemoth új klipjében pedig sok vér kíséretében többek között feltűnik egy meztelen jócsaj, valamint maga a Gonosz.

Beyoncé - Countdown

A mostanában főleg terhessége miatt reflektorfényben lévő sztárénekesnő alig pár hete szerepelt legutóbb ebben a rovatban, akkor egy roppant erotikusnak szánt, nagyon nedves és egyben nagyon béna klippel, de szerencsére máris itt a következő. A Countdown videójában Beyoncét egy rakás különböző ruhában, sminkben, frizurával és koreográfiában láthatjuk, nagyokat pislog, rázza a seggét, meg mindenét, amije csak van, vagyis pontosan azt csinálja, amihez a legjobban ért, ez pedig éppen elég ahhoz, hogy a végeredmény sokkal élvezhetőbb legyen, mint a 1+1 esetében. A klip retrós hangulata pedig egyébként is jól áll Beyoncénak, úgyhogy tényleg minden adott ahhoz, hogy az előző borzalmat elfelejtsük. (UPDATE: A videó koreográfiája miatt a megjelenése után nem sokkal plagizálással vádolták meg Beyoncét, erről bővebben itt írunk.)

Adele - Someone Like You

Adele legutóbb tavaly szerepelt a klipmegosztásban, azóta gigaslágerré vált Rolling In The Deep című számának klipjét az év végén még a legjobbak közé is beválogattuk. Nem sokkal később, idén januárban, az azóta szerte a világban őrületes közönségsikert produkáló, 21 című album (kritikánk itt) második kislemezeként jelent meg a Someone Like You, ami akkor kapott is egy Adele otthonában felvett videót. Ez a dal is nagy sláger lett, az említett videó mostanáig 37 millió letöltést produkált a YouTube-on, így mostanra egy hagyományos klip is készült hozzá. A fekete-fehér videóban túl sok minden nem történik: az énekesnő sétál a Szajna partján, szomorúan tekint a szürke világba, néha énekel, néha még azt sem, a vége felé pedig egy cseles beállítás kíséretében feltűnik a férfi is, aki éppen lelép. Jake Nava rendező ennyit gondolt hozzátenni a dalhoz, mindez pedig kétségtelenül passzol a szakítós hangulathoz, csak éppen a majdnem ötpercnyi játékidőbe önmagában elég kevés, így egyúttal kissé unalmas is.

Animal Man - Do You Fedd? (The Curry Song)

Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, hogy mi ez, akkor: ez egy álnéven kiadott Fucked Up-szám, aminek a klipjében a zenekar két tagja, a basszusgitáros Sandy Miranda és az egyik gitáros, Ben Cook mászkálnak többek közt utcán, szupermarketben, étteremben és merülnek el az indai konyha rejtelmeiben meg egymásban. Látható a klipben egyebek mellett egy fehér limuzin meg egy galamb is, és még egy pár pillanatig félreérthető jelenetre is futotta Lance Ludwig rendezőnek. Rövid, bájos, de egyébként nem túl emlékezetes videó.

Ha nem akarjuk ennyire leegyszerűsíteni, akkor a következőképpen fest a helyzet: a Fucked Up, akik legutóbb The Other Shoe című számuk videójával szerepeltek a klipmegosztásban, David Comes To Life címmel idén kiadtak egy nagyívű konceptalbumot (itt írtunk róla), ami egy kitalált angol város valamikor a hetvenes évek végén játszódó kitalált történetét meséli el. Mindezek után a zenekar az idei Record Store Day kapcsán kétezer példányban kiadott egy David's Town című válogatáslemezt is, amin ennek a bizonyos kisvárosnak a zenekaraitól hallható majdnem egy tucatnyi korabeli felvétel. Természetesen ezek valójában nem létező együttesek, a dalokat különböző közreműködőkkel a Fucked Up zenészei készítették. Ezek közül az egyik az alábbi szám, amihez úgy gondolták, jó buli egy klipet is készíteni.

OFF! - Crawl

Az amerikai hardcore punk szupergrup tavaly decemberben adta ki First Four EPs című, 16 számból álló, összesen alig több mint 18 perces első albumát. Ezen szerepel a Crawl is, amihez most az RVCA szörfös-deszkás ruhamárka közreműködésével forgattak klipet. A rövid videóban egy deszkás srác igyekszik bemutatni mindenféle izgalmas kunsztokat lépcsőkön, padokon, korlátokon, ezek azonban sehogy sem akarnak neki összejönni, így aztán szép nagy zakózásokat láthatunk végig, ami alig másfél percben még akár szórakoztatónak is nevezhető. Egyébként, ne ijedjen meg nagyon senki, a klipben látható srác, Leo Romero profi, többszörösen díjazott deszkás, úgyhogy vélhetően pontosan tudja, hogyan kell a lehető legkevésbé fájdalmasan esni. Még ha erről a klip több pontján nem is lehetünk egészen biztosan meggyőződve.

Behemoth - Lucifer (18+)

A lengyel metálzenekar 2009-ben adta ki legutóbbi, kilencedik, Evangelion című nagylemezét, aminek ez a szám a záró darabja, és amihez most éreztek késztetést egy videoklip elkészítésére. A klip pontosan olyan, amilyenre számít az ember: egy nézőjét sokkolni próbáló horrorvideó mindenféle okkult elemmel, vérrel, meztelenkedéssel, mocsokkal, szenvedéssel és persze magával a Gonosszal. A játékidő majdnem nyolc perc, úgyhogy, aki ilyesmire vágyik, annak bőven van mit néznie, egyébként azonban nagyon nehéz nem csak egy újabb hatásvadász, sablonos, közhelyes horror-giccsparádéként kezelni ezt az egészet. Cenzúrázatlan változat, szándékosan, hogy legalább a csöcsök miatt legyen értelme megnyomni a play-gombot.


klip beyoncé behemoth fucked up adele klipmegosztás off! animal man



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása