2011.11.27. 10:00 – Kovács M. Norbert

Vámpírlányok és termékelhelyezés - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Neo frontembere furcsa autós kalandba keveredik, az Amber Smith tagokat is felvonultató Spacesh!t komolytalan életképeket mutat be, a horrorhoz vonzódó Black Nail Cabaret vámpíros videót készített. SP új klipjében gondosan dizájnolt érzelmek és bújtatott reklámok is vannak, a Cadaveres nyugtalanító képek között zúz, mint az atom, a Fekete Teve pedig drámai klipet forgatott a november hónaphoz. Eheti klipválogatásunkba egy kivételével csak magyar videókat válogattunk, ez az egy pedig a szájával zenélő Beardyman új videoklipje.

Beardyman feat. Foreign Beggars - Oh!

Eheti válogatásunk egyetlen nem hazai videója ez, essünk is gyorsan túl rajta. Amikor tavaly nyáron, Szegeden interjúztunk Beardymannel, már akkor is teljesen nyilvánvaló volt, hogy a csávó nem egészen komplett, az alábbi videó pedig ezt csak még inkább alátámasztja. A hangszerként főleg saját hangját használó brit srác és a Foreign Beggars közös klipjében testek, arcok, arcrészletek keverednek össze, és bár ezerszer láttunk már ilyesmit, a végeredmény egyáltalán nem unalmas vagy erőltetett, sőt, alig több mint három percen keresztül még szórakoztató is. Bár, azért valószínűleg senki sem fogja majd a hasát fogni a röhögéstől. A videót Jimi Crayon és Paul Barulis rendezte, akiknek sikerült Beardyman bohókás, komolytalan stílusához egy tökéletesen passzoló klipet készíteniük.

SP - Maradnék

A klipmegosztásban már többször is szerepelt SP, akinek jelenléte mindig szórakoztató, hiszen ilyenkor szinte elengedhetetlenül jön néhány komment, vagy dühös levél az olvasóktól, hogy mégis mit képzelünk magunkról, mintha minimum gyerekpornót osztanánk meg a nagynyilvánossággal, vagy ilyesmi. Úgyhogy, már csak ezért is itt van Éder Krisztián legújabb klipje, amit megjelenése óta eddig egymagában többen néztek meg, mint az eheti válogatás összes többi klipjét együttvéve, és amit szokásához híven ezúttal is ő maga rendezett, az operatőr pedig Halmágyi Zoltán volt. A klipben a tinisztár természetesen dizájn szempontból nagyon kitalált környezetben énekli el szíve baját, miközben a háttérben egy fiatal lányt is folyton látunk, nyilván ő a múzsa, a kedves. Van itt magányosan szenvedő, és zongorás jelenet is, sőt, szélerőművek és egy vízzel teli fürdőkád. Emellett pedig a klip végén olyat is láthatunk, amit eddig csak ritkán: SP mögött egy zenekar zenél (benne a magyar könnyűzene egyik joker-emberével, Szakos Krisztiánnal, aki például Ákos zenekarának is állandó tagja). Ha mindehhez hozzávesszük, hogy Éder Krisztián hamarosan megjelenő, legújabb lemezének a címe New Wave, akkor mindenki vonja le magának a lehetséges következtetéseket. A klipre - ami egyébként hazai viszonylatban figyelemreméltóan él a manapság elengedhetetlen (nem is annyira) bújtatott reklám eszközével - nincs egy rossz szavam se. Lehet zúgolódni.

Kovary - If You Came To Party

Kovary a legtöbbeknek a Neóból lehet ismerős, ő ott egy jó ideje a frontember, de emellett DJ-ként és producerként is tevékenykedik. A napokban megjelent új klipjében Kovary egy furcsa autós kalandba keveredik, amiben főszerepet kap egy rejtélyes sofőr, egy furcsa nő, de főleg egy mobiltelefon és az azon futó teniszjáték. Az alacsony költségvetésű klipből a készítők, Csutor Gábor és Kádár Lajos láthatóan igyekeztek a maximumot kihozni, így a végeredmény nagyjából egyszer nézhető, amihez nagyban hozzájárul, hogy a játékidő mindössze 2 perc 45 másodperc. Kovary MoombahstiK! című EP-je egyébként a napokban jelent meg a Noiseporn Records gondozásában és már elérhető a Beatporton.

Fekete Teve - November

A Fekete Teve zenekar az összes őszi hónapról is nevezett el számot, mindegyikhez készült klip is, mi most a legújabbat, a Novembert választottuk eheti megosztásunkba. A klipet egyébként simán nevezhetjük kisfilmnek: komplett filmes stábbal, sok szereplővel készült ez az alig négy perc, amiben egy idős férfi életébe pillanthatunk be, aki folyton menekül valaki elől. Hogy ki elől és miért, az persze a drámai videó végére kiderül, aki pedig még ennél is többre kíváncsi, az nézze meg a Szeptember és Október című számok klipjeit is, úgy fog igazán összeállni a kép. Nagyszabású, jól megcsinált vállalkozás egyébként ez a három videó, érdemes rájuk egy kis időt szánni.

Spacesh!t - My Brother's Gone to Shine

December kilencedikén jelenik meg az Amber Smith néhány tagjából és másokból álló Spacesh!t új nagylemeze, aminek a könnyen megjegyezhető Plan At Earth - Watch For The Fight Scene Between The Alien And The Cow címet adták. A lemez egyik dalához, a My Brother's Gone To Shine-hoz most videoklip is készült a zenekar egyik jóbarátja, Raffai Norbert készítésében, aki a felvételektől egészen a vágásig, a készítés minden fázisát a kezében tartotta. A klipben összefüggő történet nincs, életképek viszont annál inkább, zenélés és hülyülés, semmi komolyság. Mindez pedig tökéletesen passzol a dal könnyed, játékos hangulatához, úgyhogy nem is tudok semmi rosszat mondani erről a klipről, pláne, hogy az alig több mint három perces játékidő is ideális.

Cadaveres - mindStream

A Cadaveres még soha nem szerepelt ebben a méltán népszerű rovatban, viszont februárban itt, a Lángolón is bemutattuk előző klipjüket, most pedig elkészült legutóbbi lemezük anyagához a második videó is, ezúttal az album címadó dalára forgattak egy kisfilmet. A klipben a zenekar zúz, mint az atom, néha csak az énekest látjuk énekelni, időnként pedig nyugtalanító, furcsa képek villannak be, a végén pedig még tűzeső is van. Emellett, akinek gondjai vannak a szövegértéssel, duplán megnyugodhat, hiszen a szám szövegének kulcsszavai a klipben is olvashatók, a videó YouTube-oldalán pedig az egész liriksz elérhető. Ha mindez valakinek nem lenne elegendő a Cadaveresből, azt azzal tudom nyugtatni, hogy az együttes rögtön két klipet is forgatott, a másik december folyamán lesz majd látható, ezen kívül pedig hamarosan egy új kislemezt is kiadnak, aminek DigitalStream lesz a címe és a Hammer World ingyenes mellékleteként fog megjelenni tízezer példányban. Ennyi legyen elég!

Black Nail Cabaret - Let Me In (16+)

Szintén a napokban jelent meg az ugyancsak magyar Black Nail Cabaret új videoklipje, amit Let Me In című számuk Mark Goshee-féle verziójára forgattak. Az együttes honlapján így jellemzi magát: a "Black Nail Cabaret egy synth-pop-rock duó, amely 2008-ban alakult Budapesten. A tagok: Emke (Illés Emese) és Sophie (Tarr Zsófia) zenei stílusukat röviden synth noirként emlegetik." Érdemes tudni még, hogy a lányok korábban egy főleg a horror műfajt kedvelő színtársulat tagjai is voltak, így cseppet sem meglepő, hogy új klipjükben egy vámpírtörténetet láthatunk, bár az ilyesmi ugye egyébként is divatos manapság. A klipben a zenekar tagjai vámpírnőket alakítanak, akik éjszakánként ember kedveseiket kísértik, és bár azok próbálnak ellenállni nekik, rendre kudarcot vallanak. Mígnem az egyik férfi egy kegyetlen tettre vetemedik, ám hogy ebből mi sül ki, azt nem árulom el. Meglepően ügyesen kivitelezett klip, ami a közepesen izgalmas történetnek köszönhetően három és fél perc alatt nem is untatja a nézőt. Mikor először megnyomtam a play-gombot, bevallom, sokkal rosszabbra számítottam. Említésre méltó még, hogy a videót Black Nail Cabaret maga rendezte, az operatőr és a vágó Torda Tibor volt.


klip sp cadaveres klipmegosztás beardyman fekete teve kovary foreign beggars black nail cabaret spacesh!t



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása