2012.03.12. 14:30 – maUgly

Aggódunk, Kevin – of Montreal-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

of Montreal – Paralytic Stalks
(Polyvinyl)

Pontosan tíz esztendő telt el az of Montreal 1997-es debütlemeze után, amikor a legendás Elephant 6 kollektíva zászlóshajója megjelentette mesterművét, a Hissing Fauna, Are You The Destroyer?-t. Meglehetősen hosszú volt az út, amely idáig vezetett: nemcsak tíz év zenei tapasztalatára volt szükség, hanem az énekes-frontember, Kevin Barnes becsavarodására is. Kislányát és feleségét hátrahagyva Norvégiába költözött, hogy kibontakoztathassa androgün énjét. 

Paralytic Stalks a csúcsteljesítményt követő harmadik nagylemez, amelyen a leggátlástalanabb glamrock-klisék kaotikus tébolyba helyezve fedezhetők fel. A zseniális dallamok valóságos megváltásként hatnak ebben a heteroszexualitáson túli, neo-pszichedelikus káoszban. A zenekar eddigi életműve – a Hissing Fauna… kivételével – tulajdonképpen akár útkeresésként is felfogható. Ilyen értelemben az Of Montreal valamennyi lemeze egy későbbiekben megtérülő befektetés, amely egy újabb remekmű elkészültekor nyer csak igazán értelmet. Kevin Barnesban és csapatában pedig bőven megvan az a mennyiségű kvalitás, amely még legalább egy popdiadalhoz elegendő kell hogy legyen.

Ám a Paralytic Stalks még nem ez a diadalív. A magunk részéről kicsit azért aggódunk az elméd egészségéért, Kevin.

A teljes lemez:

Szerintünk: (2,5/5)
Szerintetek: (4,7/5)

lemezkritika indie pop rock of montreal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása