2012.04.12. 09:00 – Lángoló Gitárok

Előkelő idegen – Ákos-dal- és klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nyáron három fesztiválkoncertet ad, ősszel pedig új, ezúttal elektronikus hangzású albumot jelentet meg a nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett Ákos. A készülő nagylemez első kimásolt felvétele, az Előkelő idegen című dal a mai napon, április 12-én jelenik meg hivatalosan, ami a hozzá készített vadonatúj videoklippel együtt itt a Lángoló Gitárokon látható és hallható először. A kisfilmet saját forgatókönyve alapján ezúttal is Ákos rendezte, Juhász Viktor fényképezte, főszereplője Kálloy-Molnár Péter, de szerepel még benne többek között Brózik Klári és Sári Évi is, valamint Ákos két lánya, Anna és Kata is láthatók a klipben. A lapozás után az új videó mellett egy werkfilm is megnézhető, valamint további információk és Ákos rövid nyilatkozata is olvasható.

"2010-ben elkészítettük A katona imája című albumot, ami közel négy év munkájának eredménye volt. Ezen volt egy szám, a Főleg régen, amelynek a szövegét okos véleményekből gyúrtam össze. Ha az ember működése publikus, ráadásul sikeres, akkor ki van téve ezer meg ezer ilyen impulzusnak. 'Főleg régen voltál jó / De akkor se mindig / Tulajdonképpen inkább csak ritkán / De nekem akkor se tetszett már.' Ebben a szerzeményben régi hangszíneket használtunk, öröm volt ezeket felidézni. Bizonyos értelemben ezzel a dallal született meg a 2012-es irány. A klip főszerepére Kálloy-Molnár Péter színművészt kértem fel. Nagyon lelkes volt, azt mondta, annyira tetszik neki az ötlet, hogy nem akar belőle kimaradni" – árulta el Ákos.

"Az Előkelő idegen az a furcsa, helyenként édeskés ügy, amit nosztalgiának hívunk. A dal egy programadó nóta, szintipopos hangszerelésével és a szövegével is azt akarja felvezetni, amire most készülünk: egy nosztalgikus, parodisztikus, büszke előadást és lemezt. Kamaszkorunk zenéjében gyökeredzik, de nem akarjuk ugyanazt csinálni, mint akkor: ez a 2012-es változat" – mondta Ákos.

A fizikai formában is ma megjelent kiadvány egyébként egy CD-t és egy DVD-t tartalmaz, előbbin hat felvétel hallható: az Előkelő idegen albumverziója és annak remixei. Olyanok értelmezték át az új dalt, mint Lepés Gábor és Szakos Krisztián, valamint a Compact Disco, de ezúttal maga Ákos is készített egy remixet saját eredeti dalára. A DVD-n Ákostól már megszokott módon a CD-n szereplő összes verzió megtalálható sztereóban és kétfajta kódolású 5.1-es hanggal is, valamint rajta van még a most bemutatott videoklip több verzióban, és három új videonapló-bejegyzés az elmúlt időszak munkálatairól és a klipforgatásról.

A márciusban Kossuth-díjjal kitüntetett Ákossal legutóbb a díj átvételének napján készítettünk interjút, ez ide kattintva olvasható.


premier pop ákos exkluzív klip



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása