2012.09.13. 18:00 – Lángoló Gitárok

Melody - Itt az első Poster Boy-klip (exkluzív premier)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

posterboy_melody.jpgElkészült a Poster Boy Melody című, Spanyolországban és Németországban is terjesztett bemutatkozó lemezéhez az első klip, amit a nyáron megjelent album címadó dalához forgatott a kvázi magyar underground indie supergroup. Ez a videó Szőke Barna (Hó Márton- és Nemjuci-gitáros) második rendezői munkája. A klip premierjét, ahogy annak idején a csapat nyolcszámos EP-jének debütálást is, itt tartjuk a Lángoló Gitárokon, élőben pedig péntek (szeptember 14-én) este lehet őket látni legközelebb a Gozsdu Manó Klubban

„Melody a mindannyiunkban ott rejlő döntésképtelen és kételyekkel teli én. Mindannyian keressük azt az embert, aki majd megmutatja az utat és véget vet a keresésnek. Bár ez egy teljesen egyoldalú felfogása az útkeresésnek, sokunk életében mégis nagyon fontos szerepet tölt be. Ez próbál megvalósulni a képi világban és a burkolt történetben. Nincs konkrétum, nincs kimondva konkrét történet, így teljesen a nézőre marad a feladat, hogy felépítsen magának egy saját előzményt, folytonosságot vagy éppenséggel következményt." – mondja Szőke Barna a klipről – „A két szereplőt lehet egymástól függetlenül értelmezni, de össze is kapcsolhatóak. A képi világról még annyit, hogy törekedtünk arra, hogy a hangulat legyen a legfontosabb szempont, és a kommunikáció leginkább ezen keresztül, történjen. Remek operatőr kollégák segítettek ebben, Epstein Márk és Szép Attila személyében." – teszi hozzá.

„Mivel a szám önmagában is kiváló, ezért nem hiszem, hogy egy olyan klipet kellett volna forgatni, ami meghökkent vagy elcsavarja a szemet. Leginkább arra törekedtem, hogy szimbiózisban legyen a kép a dallal és még véletlenül se kerekedjen felül rajta. Manapság amikor a legtöbb nézettséget a dupla csavaros és érdekesség számba menő videók generálják, elég bevállalós ilyen klipeket készíteni. Én speciel örültem, hogy a zenekar nem kért tőlem ilyet, mert egyrészt zenészként nem tartom fontosnak, hogy mindenki OK-GO típusú klipekkel rukkoljon elő, hisz az sokszor a dal rovására megy. Másrészt kis költségvetésből a maximumot kihozni mindig is inspiráló. Bár csak második alkalommal vehettem részt rendezőként videoklip elkészítésében nagyon élveztem, remélem lesz még lehetőségem ezzel foglalkozni." – mondta még a klip megvalósulásáról a rendező.

„A Melody egy elveszett srác története, mégis vidám dal, akárcsak a Beatles Help!-je. Ezt a kettős hangulatot próbáltuk meg visszaadni a videóval, amit nagyon gyorsan készítettünk el, mindössze másfél napot forgattunk. Először legurultunk Tatabánya mellé Szár, Szárliget környékére az aratóföldekre, ahol reggeltől estig kellett szegény Melodyt játszó Brouwer Erikának a tűző napon, zavartan néznie, pörögnie-forognia, téblábolnia a kiváló rendezőnk, Szőke Barna utasításait követve, de nagyon hősiesen helyt állt. A rövidet én húztam, mert én tartottam a napernyőt, így sikerült napszúrással hazaérnem" – nyilatkozta Noel R. Mayer, a Poster Boy egyik énekes-gitárosa, és még a stábot dicsérve hozzátette – „Ez Barna második rendezése, és szerintem még sokáig a kedvencem lesz. Az apró stáb többi tagját is ki kell emelnem Epstein Márk és Szép Attila személyében, akik a gyönyörű képeket forgatták, cipelték az állványokat és a kánikulában teljes steadycam felszerelésben rohangáltak fel-alá. Nem könnyű."

„A második napon vettük fel a Római parton a Srác, azaz Szabó Arnold jeleneteit, majd gyújtottunk egy tábortüzet és késő estig gitároztunk, sörözgettünk, borozgattunk. A klip hosszabb verziójában Mike kisfia, Miki is feltűnik, aki második nekifutásra tökéletesen hozta a szerepét. Az utómunkákat Barnával közösen követtük el, így én is ráérezhettem egy picit a vágás, fényelés, színkorrekció és egyéb nyalánkságok ízére a zenélés mellett." – taglalta még a hangulatot és a saját hasznát a frontember.


indie premier rock hír exkluzív the poster boy



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása