2012.10.21. 13:46 – Sajó Dávid

Halál Lady Gagára! - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgHeti klipmegosztásunk csúcsmomentuma kétségkívül a Die Antwoordhoz köthető, akiknek új videójában felzabálja egy oroszlán Lady Gagát. Jack White-nak azonban nem kellett ilyesféle parasztvakítás, megelégedett egy bandaháborúval saját maga ellen. A Two Door Cinema Club egy hajón zenél, míg a Sigur Rós kihirdette maratoni klipversenyének győztesét, a torontói METZ pedig egy unatkozó fiatal napját mutatja be. Mi meg mutatunk két magyar klipet, egyikben a Korea zenekar értelmezte át a szöveges videó fogalmát, másikban pedig a Belmondo mutatja be a tinédzserré válást.

Jack White - I'm Shakin'

Az előző heti magyar klipválogatás miatt kimaradt Jack White legutóbbi videója, amit most pótolunk. White ismét egy, a szólólemezén található dalhoz készített klipet, amiben egyszerre két zenekarban játszik, amik feltehetőleg egymással rivalizálnak. Eközben egy srác breakel magában, ameddig meg nem érkezik egy lány, akivel megtalálják végül a két Jack White-banda titkos fellépését. Elképesztően menő videó, amelyben nem igazán tudjuk eldönteni, hogy a talping fehérben zenélő csapat a királyabb vagy a feketét öltő formáció.

Die Antwoord - Fatty Boom Boom

A dél-afrikai csapat képtelen hibázni ha videóról van szó, ez tökéletesen igaz legfrissebb kreálmányukra is. Egy gyanúsan Lady Gagára hasonlító sztárnak megtámadják az autóját, aki utána képtelen elmenekülni. Végül kiköt egy orvosnál, ahol kitol magából egy undorító rovart csak azért, hogy a végén felzabálja egy oroszlán. Eközben a zenekartagok a szokásoshoz képest is sokkolóan néznek ki, ez hatványozottan igaz az alapvetően albínófehér Yo-Landi Visserre, akit konkrétan feketére mázolták, sárga szemekkel.

Two Door Cinema Club - Sun

Nem voltunk elájulva a TDCC legutóbb nagylemezétől ezért nagy szerencse, hogy az album - szerintünk - legjobb dalához készítettek videót. Kár, hogy a klip nem igazán sikeredett túl érdekesre, mindössze a zenekart láthatjuk egy hajón zenélni, miközben egy rakás ember élvezi az őrült nagy bulit. Olyannyira, hogy nekünk 1:21-nél sikerült kiszúrnunk két csávót, akik egy gördeszkán és egy teniszütőn gitároznak a háttérben. Többet nem is szeretnénk ennél mondani.

Sigur Rós - Fjögur píanó

Már nem is akarjuk megszámolni hányadik Sigur Rós-videó jött ki az évben az elég gyenge Valtari című albumról, ezért aki nagyon szeretné látni a lassan egy tucatnyi klipet, az inkább kattintson ide. A Fjögur píanóhoz sem az első alkalom, hogy valaki videót készített, azonban ezt az alkotást választotta meg az együttes az összes közül a legjobbnak. Nem véletlenül, hiszen az alapkoncepcióból sikerült a maximumot kihozni, ahogy valami furcsa anyaggal leöntött emberek küzdenek a ragadós massza ellen, amiből egészen bizarr képek születnek. Néhol már kissé ijesztő, de mégis gyönyörű a klip, viszont most már ideje lenne valami újat is összehozni.

METZ - Wet Blanket

A torontói METZ együttest leginkább noise-punk-garázs-sludge hibrid valamiként lehetne jellemezni, de maradjunk annyiban, hogy elképesztően tökös zenét csinálnak. A videóban is maradt valami az említett tökösségből igaz, mindössze egy unatkozó lány minden napját mutatja be egy-két ötletes GIF-fel feltuningolva. Történet nincs, látvány viszont van bőven.

Korea - Nem élet ez

A Korea zenekar Londonban készítette el az első videoklipjét, amit akár hívhatnánk alternatív szöveges videónak is. A dal szövegét ugyanis különböző felületeken láthatjuk, kezdve a falfirkáktól a Facebook-bejegyzésen át egy tál vajas kenyérig. Néhol kifejezetten kreatív megoldások születtek, de nekünk kicsit elkapkodottnak tűnik néhol a videó, ami jobb lehetne, ha tényleg sikerült volna a teljes dalszöveget különböző módokon prezentálni és nem került volna bele egy-két töltelék vágókép. Ennek ellenére azért nagyon jópofa kis videó, érdemes megnézni.

Belmondo - Szájalok

A Belmondo két gyerek kapcsolatát, majd tinédzserré érésüket mutatja be új videójában, amelynek a teljes felvétele ugyanabban a lépcsőházban készült. Egész jó ez a megoldás, az üzenet is könnyen felfogható, majd szóljon nekünk valaki, ha tud egy ehhez hasonló bulit valamelyik pesti lépcsőházban.


korea jack white metz belmondo sigur ros klipmegosztás two door cinema club die antwoord



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása