2012.12.24. 14:50 – Lángoló Gitárok

Kisípolt karácsonyi dal Beck Zolitól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

beck.jpgMinden évnek meg kell legyen az úgynevezett Karácsonyi Dala, idén is több versenyző akad: a Bejgli Song összetettségével szemben az egyszerűségre és a szövegre helyezte a hangsúlyt a 30y-os Beck Zoli, aki Erdős Virág Karácsony, 2012 című versét dolgozta fel. A dal előfutára információink szerint egy egész albumnak, ami az eseménysorozatból nőtte ki magát. Popzenészek és költők dolgozzák át egymás munkáit a Rájátszás nevű produkcióban, amiben szerepelt már a videó alatti leírás szerint  Bérczesi Robi (Hiperkarma), Grecsó Krisztián, Háy János, Karafiáth Orsolya, Kardos-Horváth János (Kaukázus), Kemény István, Kollár-Klemencz László (Kistehén), Másik János (Balaton), Szálinger Balázs, Szűcs Krisztián (HS7).

A Rájátszások alkalmával született a Kistehén Elviszem magammalja is, szintén Erdős Virág szövegéből. A videó egyszerű: a valószínűleg a Vörösmarty téren és környékén felvett jelenetek a habzsolás kevésbé karácsonyi motívumát helyezi a vicces-ironikus, de mégis a szeretetről szóló szöveggel szembe (a videót Grosan Cristina készítette). Van fotózkodó nagyi, szomorú postaláda, töltött káposzta és sültkolbász-kaleidoszkóp. A karácsonyi dalok között minden bizonnyal ritkán fordulnak elő olyan szövegek, amelyeket bizonyos helyeken ki kell fütyülni, itt az eredeti verzióban van fasz és köcsög, de még a dal végén szereplő Coca-cola reklámba is belenyúltak. A Karácsonyod című dal szenteste debütál az MR2 Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című műsorában.


hír karácsony 30y beck zoli



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása