2013.01.16. 17:34 – sixx

Mi jár az egyszeri magyar rockzenésznek?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vg.jpgNem is tudom, hol kezdjem ezt a posztot. Lehet, egyéni szoc. probléma az, amiről itten szó van, de nem bírom magamban tartani, már majdnem teleüvöltöttem vele a szerkesztőséget, a rovatvezetőm, meglátva dühtől vöröslő fejemet, idejött, megsimogatta, és azt mondta, írjam ki magamból. Február 7-én a Belvárosi Színházban lesz az Esőember. Én meg szeretném nézni ezt a darabot, mert jó régóta írok, ha jó emlékszem, ötévesen már a nagybetűkkel úgy-ahogy tisztában voltam, és érdekel, milyen dolgokat írtak a kollégák az elmúlt 37 évben. A színház szervező csapatát nem ismerem, de csak van olyan, hogy tiszteletjegy egy íróembernek, hát miért ne lenne, hiszen nem olyan nagy veszteség az, ha csak úgy adnak jegyet annak aki kér, és van is indoka (lásd: ír).

Aztán amikor már mindenkinek adtak, aki ír, és pont február 7-én akarna elmenni az Esőemberre, amiben Kulka János lesz Dustin Hoffman és Nagy Ervin Tom Cruise, na szóval majd akkor biztos boldog lesz minden szervező, meg mi, íróemberek is, akik ott ülünk a nézőtéren, és élvezzük az előadást. Csak a pénztáros, az nem lesz boldog, sőt, lehet, vöröslő fejjel fog üvölteni, mint a színészember, aki nem kap gázsit, meg a takarítóember, akinek nem jut fizetés. De ez nem lényeg, hiszen mi, íróemberek, akik már 37 éve írunk, és nagyon szerettük volna megnézni az Esőembert, mi boldogok vagyunk. A többek meg le vannak szarva.

Nem értem én teljesen, sőt, kicsit sem Vörös Gábort, az Ossian, Fahrenheit, meg ki tudja hány zenekar bőgősét, aki pont a mai napot nézte ki arra, hogy bolondot csináljon magából. Ő speciel a Slash-koncertre akar elmenni február 7-én, de nem tud, mert nincs rá pénze, ezt ő maga írja a Facebookon. És mint minden rendes, pénztelen rockzenészember, felhívta a Slash-koncert szervezőit, hogy adjanak már neki egy tiszteletjegyet. Nem azért, mert melózott a koncert előkészítésén, vagy dolgozni menne oda, esetleg rokona Slash, nem. Hanem azért, mert ő szereti az ilyen zenét, és ez neki JÁR. Azért, mert ő, mármint Vörös Gábor több éve vagy évtizede zenél, és mint ilyen, alanyi jogon JÁR neki a puszijegy. Neki, meg 50-60 szakmabelinek, aki már letett valamit az asztalra, mondjuk egy Rock katonáit Paksi Endre társaságában vagy a Hol van?-t a Fahrenheittől.

Ha Gábor itt abbahagyta volna, és egy "be voltam baszva" vagy "ideges voltam, mert a kutyám lehugyozta a szomszédasszonyt" indokkal megmagyarázza a méretes faszságot, legyintünk, van ilyen, meg kell nézni pl. ezt a blogot, én is írtam már ide baromságot, nem is egyet. De nem, Gábor ezen a ponton már annyira belelovallta magát a dologba, hogy fogta a basszusgitározásban megbütykösödött kezét, és könyékig belenyúlt vele a szervezők zsebébe. Kiszámolgatta, mennyit hozhat a buli, és arra jutott, hogy 100 millió forintot, ami, folytatta kissé idegesen, tíz koncerttel számolva egymilliárd, aztakurva. A Slash-buli tiszta bevételét 30 millióra becsülte a közgazdászokat megszégyenítő alapossággal felállított képlet végén, majd levonja a következtetést: ebből a 30-ból ki kell jönnie az 50-60 fős magyar zenei elitnek JÁRÓ jegyeknek.

Igaz, tegyük hozzá menten, ő többedmagával ment volna, egy vidéki klub tulajával és annak családjával, akikről most így hirtelen nem tudjuk, hogy ők is letettek-e valamit az asztalra, és ha igen, akkor mit is egészen pontosan, illetve az is homályos, hogy az 50-60 fős elit minden tagja hozhat-e alanyi jogon különbejáratú sleppet, és hány főt, ha már. Az okfejtés végén pedig még az is előkerül, hogy őt, magyar zenészembert mostan megkárosítja Slash vagy a szervező (ez nem világos elsőre), mert itt lép fel drágán, PEDIG ha nem lépne fel Slash drágán, akkor a zenerajongó jobb híján elmenne a magyar zenekarok koncertjeire, amiért fizetne, és mivel nem így tesz (a geci Slash és /vagy a szervező miatt), így őt (Gábort) kár éri, anyagi. És HOGY IS VAN EZ? kérdezi csupa nagybetűvel, felháborodva, sértetten, ő, aki már Letett Valamit Az Asztalra, és akinek a zsebéből ezek mostan kiveszik a pénzt.

Gábor, baszki, ezt komolyan gondoltad?

Disclaimer: még mielőtt a kommentekben előjönne a "te is ingyen jársz koncertre" motívum, igen, van ún, sajtójegy, amit azért kap a koncertre elmenő sajtómunkás, mert ír róla, azaz melózik, mint a hangmérnök, vagy a zenészember a színpadon.  

Screen Shot 2013-01-16 at 4.35.52 PM.png


facebook faszság magyar rock



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása