2013.01.24. 09:30 – Lángoló Gitárok

Feloszlott a Mars Volta

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

The-Mars-Volta-824.jpgFél nappal azután, hogy Omar Rodriguez Lopez (balra) új zenekara, a Bosnian Rainbows kiadta első stúdiófelvételét, Cedric Bixler-Zavala (jobbra) bejelentette, hogy kiszáll a Mars Voltából, így a zenekar lényegében fel is oszlott. Bixler-Zavala Twitter-folyamából kiderül, hogy az énekes ráunt arra, hogy Lopez folyamatosan más zenekarokkal foglalkozik a Mars Volta helyett, így valószínűleg nem véletlen, hogy ezt a közleményt is akkor adta ki, mikor egykori zenész- és szerzőtársa épp új zenekarával büszkélkedik. Az énekes saját bevallása szerint keményen turnézott volna a legutóbbi Mars Volta-lemez, a tavaly márciusban kiadott Noctourniquet után, de a gitáros inkább a Bosnian Rainbows izgatta, így hagyta a Mars Volta dolgait. Bixler-Zavala eredeti zenekarukat, a tavaly újra turnézó At The Drive-Int is megemlíti, aminek továbbra is a tagja marad, bár ez annyira nem meglepő, hiszen azt ő alapította Jim Ward gitárossal, Lopez csak évekkel később szállt be hozzájuk. Mellesleg az At The Drive-In tavalyi összes koncertfelvételén is olyan Lopez, mint aki a pokolba kívánja az egészet. Zavalának egyébként még az is terve volt, hogy a Mars Voltába visszahozza Isaiah Ikey Owens eredeti billentyűst és Jon Theodore-t, az első három Volta-lemez dobosát, de ez így már nem valósulhat meg. Az énekes közleményében még megköszöni mindenkinek a támogatást, és elmondja, hogy hamarosan ő is lemezzel jelentkezik, amiről egyébként itt már posztoltunk.

A pszichedelikus progresszív rocknak nevezett Mars Volta 2001-ben alakult a post-hardcore-os At The Drive-In két tagjából, Omar Rodriguez Lopez gitárosból és Cedric Bixler-Zavala énekesből. A zenekar hivatalosan kéttagú volt, ők szerezték együtt az összes dalt, Lopez volt a zenei rendező, Zavala pedig az énekdallamokat és a szöveget hozta. A dalokat a Mars Volta Group játszotta fel lemezre és adta elő a koncerteken, akikhez gyakran még John Frusciante volt Red Hot Chili Peppers-gitáros is csatlakozott. A zenekar összesen hat nagylemezt adott ki, eleinte egy- másfél éves időközökkel, de az utolsóra már három évet kellett várni, állítólag mert Zavala nehezen szülte meg a saját részeit. Lopez eközben kiadott 11 stúdióalbumot (összesen 26 van neki eddig), igaz némelyiken Zavala is közreműködött. Az utolsó Mars Volta-lemezt támogatva összesen 19 koncertet adott a csapat Európában és Izraelben, ami után Lopez hazament El Pasóba és Teri Gender Benderrel, a mexikói Le Butcherettes énekesnőjével, Deantoni Parksszal, a Mars Volta dobosával és Nicci Kasper billentyűssel megalapította a Bosnian Rainbowst, majd egy interjúban elmondta, hogy jelenleg semmiféle terve nincs a Mars Voltával.


rock hír mars volta



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása