2013.03.31. 14:39 – Sajó Dávid

Balhé a Barbie házban - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tyler3.jpgA hétközi klipdömping ellenére bőven maradt még olyan alkotás, amiről mindenképpen érdemes pár szót ejteni. Ilyen például Tyler, The Creator fantasztikus klipje illetve Captain Murphy kissé bizarr videója, aki valójában az eddig producerként ismert Flying Lotus, de a pálmát kétségtelenül a Ghost B.C. viszi el, akik egyházi asszonyokat vetkőztetnek pucérra. Érkezett sok haza alkotás is, első videóját készítette el a pécsi ZUD electro-metal formáció, Riddler zenekari felállással forgatott kisfilmet, de lesz még Makám illetve Elefánt is.

Tyler, The Creator - IFHY

Április másodikán jön Tyler, The Creator - egy ideje már kiszivárgott -  új nagylemeze, amiről itt a legfrissebb videó, természetesen tele a Odd Future-klipekre annyira jellemző bizarr megoldással. Most Tylert alakították egy játékfigurává, aki egy Barbie házban magyaráz élete műanyag párjának. Kettőjük kapcsolatába épp egy nagy magánéleti összezördülés közepén leshetünk bele, aminek a végén egy öngyújtóval olvasztják meg a plasztik-Tyler arcát, majd egy elhaladó kocsi alá vágják a bábút. Az autót Tyler és cimborája vezetik, akik látható módon teljesen alkalmatlannak tűnnek ehhez a cselekvéshez. A videó egyszerre szürreálisan gyönyörű és kényelmetlenül zavarbaejtő, pont olyan, mint amilyen Tyler fantáziája.

Captain Murphy - The Killing Joke

Flying Lotus producerként a hiphop műfaj egyik legkreatívabb és egyedibb szereplője, rapperként azonban csak nemrég ismerhette meg a világ amikor kiderült, hogy a rejtélyes Murphy kapitány személye valójában Flying Lotust takarja. FlyLo videói mindig élményszámba mennek, de a Captain Murphy projekt is megkapja a maga vizuális tuningját. Most egy fekete-fehér klipben egy havas erdőben mászkáló nőt láthatunk, miközben Captain Murphy egy kapucni sötétje mögé bújva csak a száját mozgatja, ami nagyon hasonlít a két évvel ezelőtti Attack The Block című brit horrorfilm űrlényeinek arcára. Ez a kissé ijesztő hangulat a francia sanzonénekkel megspékelve pedig egészen groteszk hatást kelt.

Riddler Live! - Fejleszegve

Egyre több hazai rapper próbálkozik élő zenekaros megszólalással, Riddler legújabb klipje is pont ilyen. A videóról nagyon konkrétat nem tudunk mondani, van benne sok hatásos vágókép és megtudtuk belőle, hogy Riddler Stepehen King-, és Simon's Cat-fanatikus, de a felvételek nagy része javarészt az ember mindennapjait mutatja be.

Makám - Fekete angyal

A korábban méltatott Makám-albumról itt egy új videó. Ebben egy fekete ruhás férfi - talán maga a fekete angyal - biciklizik végig a városon, hogy aztán egy olyan házba érjen, ahol a tárgyak a falon és a plafonon vannak, miközben a zenekarról is látunk felvételeket.

Elefánt - Szex

Április harmadikán premierezik a Lángoló Gitárokon az Elefánt új nagylemeze, amiről itt egy nagyon low budget videó, amiben mindössze egyetlen képkivágás van.

Ghost B.C. - Year Zero (18+)

A Ghost B.C. Svédország újabb próbálkozása, hogy kimozdítsa a metált a tetszhalott állapotból, ehhez pedig papi ruhába öltözésen kívül most egy erősen korhatáros videóval próbálkoznak. Ebben pár egyházi nő egy kopasz férfi érkeztével egy szál csöcsre vetkőznek, hogy aztán új ruhába öltözve lépjenek be a zenekar szerzetesi rendjébe.

ZUD - Cage

A pécsi ZUD magát hibrid electro-metalként jellemzi és elkészítették legelső videoklipjüket. Elsőre kissé nehezen emészthető a eurodance szintik mellé King Diamond-arcfestékes figurákat látni Iron Maiden-pólóban, de mindenképpen figyelemreméltó produkcióról van szó. A videóból kihozták a maximumot, amit egy kis költségvetéssel forgatott klipből ki lehet, a bekötött szemmel éneklő frontember része pedig különösen jól sikerült.


elefánt makám riddler klipmegosztás tyler the creator captain murphy ghost bc zud



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása