2013.04.02. 08:00 – Lángoló Gitárok

Ákos a nyolcavanas évek hangulatában remixelt egy Hurts-dalt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Pár hete szivárgott ki az a videó, amin egy magyar zenekar éppen vonós átiratot készít a Hurts Miracle című dalához, a keverőpult mögött pedig nem más ül, mint Ákos. Akkor ki is derült, hogy a magyar zenész több változatot is készít az angolok kislemezéhez. „Igazából három változat készült. A saját remixemen kívül Pejtsik Péter vonósátiratának és Lepés Gábor drum'n'bass mixének voltam a producere." – mondta Ákos a verziókkal kapcsolatban – "A Hurts menedzsmentje végül a vonósokat és az Eighties Mixet választotta, elég lelkesen is nyilatkoztak róla, jó visszajelzéseket kaptunk. Alapvetően a dal éneksávjait és saját hangokat használtam, klasszikus remixmunka volt." – tette hozzá Ákos. A sávokat amúgy a Sony Magyarország bocsátotta a magyar énekes rendelkezésére, akit a kiadó ajánlott a Hurts figyelmébe is.

A Hurts által is kiválasztott Eighties remix ráadásul kapcsolódik Ákos legutóbbi nagylemezének a nyolcvanas évekre visszautaló koncepciójához is. „Számomra ez a korszak volt a meghatározó zenei élmény, ekkor voltam kamasz, a Hurts elég egyértelműen ebből a korszakból merít. A legutóbbi albumom, a 2084 is erre a hangzásvilágra épül. Ezen a lemezen van a Megsebezve című dal, ez gondolatban rímel a Hurts nevére, ezért ennek a felvételnek a hangjait használtam a remixhez."

Ahogy az a régebbi posztunkban is olvasható, a Hurtsnek annyira tetszett a vonós remix, hogy a csak ellenőrzésre átküldött videót a csapat énekese azonnal meg is osztotta a rajongókkal. „Theo magától reagált rá, először a saját Twitter-oldalán, aztán a zenekari Facebook-oldalukon, de a Petőfi Rádió vele készült telefoninterjújában is beszélt róla." – mondta a munkához teljes mértékben szabad kezet kapó Ákos a reakciókról.

Az Eighties remixet alább meg is lehet hallgatni a Deezer lejátszójának segítségével, illetve mutatunk pár másik átiratot is, ugyanis több más ország zenészei is készítettek remixet a Miracle dalhoz.

Lengyel remixek

Német remix

Olasz remix


remix premier pop hír ákos hurts



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása