2013.04.16. 13:55 – Lángoló Gitárok

Freakbeat - Itt a Trousers új nagylemeze (exkluzív premier)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

The Trousers_Freakbeat_front.jpgUgyan akik bekapcsolták tegnap este az MR2 Petőfi Rádiót, azok már hallhatták a Trousers zenekar új nagylemezét, de a Freakbeat című album online premierje itt és most van a Lángoló Gitárokon. "A freakbeat kifejezés egy mára elfeledett műfaji jelző, amit az 1965 és 70 közti pszichedelikus garázsrock egyes agyas előadóira használtak anno. A lemezborítóval is ilyen freaky hatást akartunk kelteni." - mondja Kőváry Zoltán Trousers-frontember. "A lemez igen sokáig készült, mintegy másfél évig, ezért lett olyan sokszínű, szerteágazó. Ha Rolling Stones-os hasonlatot akarnék mondani, akkor az előző albumunk, a Soul Machine inkább az Exile on Main Street egy sessionos felfogásában készült, a Freakbeat inkább a Let it bleed dal-kaleidoszkópjának szellemében." - teszi még hozzá.

A felvételek most is a budapesti Artist Factoryben készültek a hangmérnök Cs. Szabó Zoltán vezetésével. Ezen a lemezen mutatkozik be Locke Peti gitáros és Iliás Ádám basszusgitáros, noha néhány dalt még az előző basszusgitárosuk, Tarr Kornél játszott fel. "Az volt Hellacopters-főnök Nicke Andersson szenzációs vendégszereplése, amit már múltkor elmeséltünk a Lángolón, mellett játszik az albumon Gábor Andris az Ozone Mamából (az Electric Garden végén a gitárszóló) és Ferenczi Szoni. Új kisegítő billentyűsünk, Derecskei Zsolt (ő játszik a Startmans nevű Bowie-tribute bandánkban) kiváló hangszeres, minden dalban kapott szerepet, akárcsak vokalistánk, Csányi Rita." - mondta Kőváry.

trousers_IMG_0063_2.jpg

A lemez készítése közben folyamatosan érték a hatások a csapatot: a Black Keys, a Rival Sons, a Monster Magnet, a Black Mountain és még ezer más régi és újabb zenekar. "Az én személyes kedvencem az Under the Wheel, amit még 2008 körül kezdtem érlelni magamban. A cím Alesiter Crowley híres mondata: „Love is the law, love under will”  nyomán született. A zene és a szövegek egyébként tele vannak rocktörténeti és egyéb utalásokkal, idézetekkel, a Real Deep Groove-ban például az 1984-ből (I will meet you where there is no darkness)." - mesél a dalokról a frontember. A Kinks-feldolgozás eredetileg a Soul Machine tervezett digitális újrakiadására készült, de mivel az nem valósult meg végül, és a felvételt szereti a zenekar, végül úgy döntöttek, felrakják azt is.

A borítót közös ötletelés nyomán Szabó Laci csinálta a Grand Mexican Warlockból, a zenekari fotót Barta Imre az A38 backstage-ében, amikor Peter Hook előtt játszott a Trousers.


premier rock hír exkluzív the trousers



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása