2013.10.20. 15:13 – Sajó Dávid

Lázongó ministráns fiúk - dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tiger2.jpgA mostani dalmegosztásban négy magyar, leginkább rockzenei előadótól válogattunk, amik között van kaotikus noise punk (Piss Crystals), reneszánsz noise punk (Gustave Tiger) meg cipőbámulós noise pop (Zombie Girlfriend), egyedül a Kristóf Norbert American Mercury nevű zenekara lóg ki egy kicsit a maga letisztultságával.

Piss Crystals - Harn​-​Chemikalien Wunderbare Gedichten 2.

A zseniális nevű Piss Crystals Harn​-​Chemikalien Wunderbare Gedichten 2. című lemeze pont az a fajta zene, amire vágyok ha részegen kurva mérgesen szeretnék kukákat rúgdosni: koszos, házi barkács noise punk, ordítozós énekkel és csapongó gitártémákkal. Kifejezetten jól áll neki, hogy nem profi körülmények között vették fel és nem is kell hat-hét számnál több belőle, mert hallgatás közben tényleg megsérül még a végén valaki. Talán csak az utolsó két szám olyan, amit nyugodtan lehagyhattak volna a lemezről, viszont addig szinte hibátlan, gyönyörűséges káosz az egész. Ráadásul ingyenesen tölthető.

Gustave Tiger - Mitanni Mares

A két Moog-tagból és egy Hammer of Gods-dobosból alakult Gustave Tiger bemutatkozó EP-jének jellemzése nehéz feladat. Pszichedelikus punkrock, ami sokszor olyannak tűnik, mintha egy katedrálisban próbálnának titokban a Gun Club-diszkográfiáján nevelkedett ministráns fiúk. Különösen igaz ez a videoklipet is kapó Eutropius című számra vagy EP-t címét adó dalra.

American Mercury - Medusa

Kristóf Norbert a szólókarrierje után zenekari projektjére fókuszál inkább, ennek az eredménye az ötszámos Medusa EP.  Az együttes Facebook-oldalán a '90-es évek olyan meghatározó zenekarait említik hatásként, mint a Smashing Pumpkins, a Nirvana, a Cure, a Sonic Youth vagy a Radiohead, de mégsem beszélhetünk szimpla stílusgyarkolatról. Az About Us Without Us például simán beférne valami éppen aktuális stadionrock produkció repertoárjába, de a Viper is simán lehetne a himnusza minden introvertált tizenévesnek a '90-es évek közepén. Külön ki kell emelni, hogy állati jól szól a lemez, ez pedig remekül megmutatja az egész anyag abszolút pozitív értelemben vett teátrális hatásvadászatát.

Zombie Girlfriend - Don't Fall In Love / Wind

Szabó Benedek angol nyelvű, rockosabb szobaprojektjének most készül a Lemonade című lemeze, amiről eddig két dalt tett ki a Bandcampre, ezek közül a Wind ingyen letölthető. Mindkét szám valahol a shoegaze és a noise pop között található jó adag punkos lendülettel, azonban mintha direkt laptophangfalra szánták volna, mert fejhallgatóval egyszerűen nincs segge a két dalnak, amitől például a Wind csak egy nagy zajos katyvasznak hangzik a rengeteg reverbtől. Ez mondjuk kevésbé érezhető a Don't Fall In Love-ban, amibe még egy vagány szóló is befért a közepén, de nekem kicsit súlytalan a sok maszatolás miatt.


lemezkritika zombie girlfriend dalmegosztás piss crystals gustave tiger american mercury



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása