2014.07.03. 16:36 – _Hóember_

Feloszlott a Death Grips

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az experimentális hiphop egyik legnagyobb úttörője jelentette be feloszlását tegnap. A 2010-ben alakult Death Grips egyedülálló módon ötvözte a rap zenét az industriallal és a harsh noise-zal. Számaik mindig hangosak, zajosak és offenzívak voltak. Zach Hill, Andy Morin, valamint a koncerteket végigüvöltő MC Ride az Exmilitary-val mutatkozott be a nagyközönség előtt. Kaotikus alapjaik, és végtelenségig hangosított rapjeik egy csapásra a zenei blogok kedvenceivé tették őket. Megosztó imázsukat a produkció minden területén próbálták megőrizni, így több fellépést mondtak le az utolsó utáni pillanatban, ráadásul kiadójuk is dobta őket, amikor ingyen felpakolták a netre No Love Deep web című lemezüket, egy ágaskodó fallosszal a borítón.

A csapat egy szűk hónapja jelentkezett The Power That B című duplalemezük első részével, amely a Niggas On The Moon alcímet kapta. A nyolc dalt felsorakoztató cucc koncepciója az volt, hogy Björk vokáljait mintázzák a lehető legfurcsábban, így az izlandi énekesnő egyfajta állandó vendéggé avanzsál az albumon.

A Death Grips feloszlásáról egy kézzel írt fecni fotója tudósított hivatalos Facebook oldalukon. Az üzenetben az áll, hogy a csúcson kell abbahagyni, és hogy a tervezett duplalemez második epizódja (Jenny Death) azért még megjelenik, ám minden fellépésüket lemondták.

A trió igazi mérföldkőnek számít az undergroundban, hiszen energikus, sokkoló attitűdjük olyanokat ihletett meg, mint Kanye West  (akinek Yeezus című lemeze mintha csak konszolidált kistesója lenne egy Death Grips produkciónak), de nyugodtan megemlíthetjük még Cities Avivot, valamint a new yorki rap revivalból nagy kanállal merítő, ám szélsőségesen kaotikus Ratkinget is.

death grips.jpg


hiphop hír experimental death grips



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása