2014.01.31. 17:30 – Lángoló

Bréking! Burial tényleg az, akinek eddig gondoltuk!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

burial_2014_01.jpg

Burial az elmúlt tíz év elektronikus zenéjének egyik legelismertebb producere, és hasonlóan a Daft Punkhoz, ő is nagyon szeret rejtőzködni. Képek nincsenek róla, interjút szökőévenként ad. Mert ő csak egy átlagos dél-londoni srác, aki zenélni akar, és ne vele, hanem a munkájával törődjünk. Klasszikus hozzáállás az elektronikus zene hőskorából. Csak hát azok az idők már elmúltak, a szelfik korában a rajongók nehezen dolgozzák fel, hogy mindössze egyetlen, sok évvel ezelőtti Myspace-fotóval kelljen beérniük. Ráadásul azt is csak azért rakta ki, mert már azt pletykálták a brit lapok, hogy valójában Aphex Twin, Norman Cook vagy valami hasonló kaliberű producer áll a Burial név mögött. Aztán azóta ennyi, semmi több. Kiadott két egekig magasztalt nagylemezt, egy rakás ep-t, single-t és remixet, de az arcát ezen az egy alkalmon kívül soha nem mutatta meg. Így hát máig újra és újra előkerül, hogy ki is ő valójában. Nos, ha a fenti, Hyperdubra felrakott kép igazi, és ezt már a kiadó is megerősítette, akkor bizony még mindig ugyanaz a csávó, aki a Myspace-re is kirakta azt a fotót még 2008-ban. Elképesztő. Egyébként ezzel együtt, kissé határozatlanul ugyan, de új zenéket és a régiek újrakiadását is bejelentette. Várjuk.


hír elektronikus dubstep burial hyperdub



2014.01.31. 13:39 – Lángoló

Shakira és Rihanna szereti egymást, és ezt nem félnek kimutatni.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Most csodálkozik valaki a fenti klipen, ami a két énekesnő közös dalához, a ska punkos beütésű Can't Remember to Forgethez készült? Gondolt valaki arra, hogy majd estélyiben koktélozgatnak egy asztalnál? Esetleg nyakig bőrszerkóban ugrálnak a színpadon? Minden bizonnyal nem. Szóval a magas labdát lecsapták, egyik lányt sem öltöztették túl, ráadásul némi fal melletti akrobatika után még egy ágyba is rakták őket, hogy aztán ott szivarozgassanak, meg kissé esetlenül egymás fenekét simogassák. A vége felé van zúzás "zúzás" is, de erre a klipre nem amiatt fognak emlékezni, hogy Shakira egyszerre gitározik és dobol a vízben.


pop hír shakira rihanna



2014.01.31. 12:22 – dankógábor

Ritkaságot keresel? Használj Forgotifyt!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

19e5r81iexp2opng.pngAzt mondják, hogy a Spotifyon olyan négymillió dal van, amit soha senki nem játszott le. Pedig ugye nem lehet mind rossz. Ezeken az elhagyatott számokon próbál most segíteni a Forgotify, ami lényegében egy szimpla weboldal, amibe beillesztettek egy lejátszási listát, ami kizárólag csak azok közül a dalok közül válogat, amiket még soha nem hallgattak meg. Nekünk elsőre Ennio Morricone Il lungo silenzio cím dala jutott. Ezt, bármilyen hihetetlen, de mi hallgattuk meg először a Spotifyon. Be is illesztettük ide gyorsan, hogy más is megtegye, pláne, hogy ezt már soha senki nem kapja meg az oldalon, ugyanis már Hallgatott Dal lett. Szóval ide kell klikkelni a buliért, és meghallgatni amit a szerencse ad nekünk. Utána pedig, itt kommentben, tessék elmesélni, hogy ki melyik dalnak vette el a Spotify-szüzességét! (Amúgy az oldallal mi lesz, ha minden dalt meghallgattak már legalább egyszer?) 


hír forgotify sportify



2014.01.31. 08:09 – dankógábor

Slam poetrys, posztmodern zenében gondolkodik Pajor Tamás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

foto1.jpgHosszú szünet után, január 10-én tért vissza az Amen zenekar a színpadra. Pajor Tamás (középen) Neurotic utáni, megtérésekor alapított zenekara, ha nem is akkora mértékben mint a újhullámos punkoskodás, de szintén kultikussá vált az évek során. Az említett koncert húsvétra kijön DVD-n is. Ezen kívül új Amen-lemez is készül "Szentkirályi György zeneszerzővel, az Amen régi, oszlopos tagjával fogom elkészíteni az Amen új anyagát, nélküle nem jöhetett volna létre a zenekar. Még körvonalazódik, de a tervek szerint lesznek további koncertek is" - mondta Pajor Tamás a csütörtöki sajtótájékoztatón, ahol az Amen 25 című kiadványukért megkapták az arany- és platinalemezt is.


hír rap pajor tamás ámen



2014.01.31. 05:15 – mista

Ki ismeri fel a Daft Punk-tagokat?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

daft_punk_no_helmets_01.jpg

A fenti képet a TMZ operatőre készítette, és a Daft Punk tagjai, Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo láthatók rajta a Los Angeles-i repülőtéren. A két francia nagyjából másfél évtizede játszik azzal, hogy csak robotsisakjaikban mutatkoznak a közönség előtt, ami fotót lehet róluk találni ezek nélkül, azok jellemzően sok évvel ezelőtt készültek, az első album környékén. De már akkor sem voltak túlzottan magamutogatók, Guy-Manuel de Homem-Christo arca például a Homework belső borítóján sem látszik rendesen. Aztán most, hogy taroltak a Grammyn és egy ideje öreganyám is az Instant Crush refrénjét dúdolja, már a bulvársajtó is kíváncsi arra, hogy kik vannak a sisakok mögött. Hát ők. Valószínűleg a régi képeik alapján a kutya sem ismerné fel őket, maximum ezekről a szintén nem túl éles tavalyiakról.


pop disco hír elektronikus daft punk



2014.01.30. 19:20 – kovács m. dávid

Szendvicsek a rockkocsmában - Cold Cave-koncertkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Cold Cave @ Gozsdu Manó Klub, 2014.01.29.

Váratlan fordulattal kezdődött a Cold Cave GMK-ban adott koncertje: a videómegosztókon számos pompás felvétel kering, amelyeken a Cold Cave többtagú zenekarként, élő dobokkal játszik és ad lehengerlő energiájú koncerteket, ehhez képest viszont a budapesti Gozsdu Manó Klubban a projektvezető Wesley Eisold mellett csupán egy szintetizátoros, olykor-olykor vokálozó lány állt a színpadon. Utoljára Manu Chao tavalyi, Parkban adott koncertjén tapasztaltam hasonlót, ahol az antiglobalista énekes-dalszerző a Balkán-turnéja apropóján lespórolta produkciójából a fúvósokat, a kongást és még azt a számos zenészt, aki például a sokat hivatkozott szigetes koncertjét kvázi-felethetetlenné tette. Nem volt különösebben lenyűgöző este az sem. (A képek nem a helyszínen készültek.)

Szerintünk: (2,5/5)
Szerintetek: (3/5)

punk pop dark koncertbeszámoló cold cave



2014.01.30. 19:04 – Vörös András

Néha még lehet szeretni ezt a világot - Monster Magnet-koncertbeszámoló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Monster Magnet @ Club 202, 2014.01.29.

DSC_7854.jpg

Jó volt. És sokan is voltak. Targoncástól a marketingigazgatóig, mert hát mindenki rocker, nyilván. Pedig a Setlist.fm-ről már lehetett tudni, hogy a műsor ugyanaz az egész turnén: egy az egyben eljátsszák az új lemezt és kész. Be merik vállalni, hogy semmi klasszikus sláger, régi nagy dal, legfeljebb majd a ráadásban, de az alapprogram az a néhány hónapja kijött Last Patrol album, amiben – egy szakírót idézve – harmadik-negyedik hallgatás után már mintha fel lehetne fedezni nyomokban pár refrént. Talán. De még az sem biztos. (Fotók: Mahboubi Salim/Artlasso)


rock koncertbeszámoló monster magnet



2014.01.30. 15:14 – dankógábor

Búcsúzik a Fekete Zaj fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Lángoló Gitárok kedvenc fesztiválja volt az elmúlt években a magyar undergroundot, és különlegesebb külföldi zenekarokat felvonultató Fekete Zaj. Személy szerint én minden egyes fesztiválnapon ott voltam, még akkor is, mikor tavaly kényszeredetten átköltöztek egy budapesti klubba a rendkívül hangulatos mátrai helyszínről. Nemrég kiderült, hogy a szervezőknek nincs módjuk folytatni a fesztivált, ezért rendeznek egy búcsúbulit február 8-án a Dürer Kertben, ahol olyanok lépnek fel, mint a VHK, a Hangmás, a Mátyás Attila Band, a Wattican Punk Ballet,a Hangmás vagy Halott Pénz (teljes program lentebb). Az okról hamarosan egy interjú is olvasható majd itt a Lángolón Varga Balázs főszervezővel, alább pedig néhány megszólalás a Fekete Zajhoz közel álló zenészektől, zeneiparban dolgozóktól. Kedvezményes jegyvásárlás pedig január 31-ig lehetséges, csak szólunk. (Fotós: MTI/Mohai Balázs)


fesztivál hír fekete zaj



2014.01.30. 10:12 – dankógábor

Csak a baj van Justin Bieberrel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Justin-Bieber-twitter-2017908.jpgA múltkor bódult állapotban Miami Beach-en autózgató (nem, nem gyorshajtó, mivel utóbb kiderült, hogy olyan béna volt, hogy pont azzal hívta fel magára a rendőrök figyelmét, hogy túl lassan ment) Justin Bieberrel már megint baj van. Több is. Az egyik, hogy bíróság elé citálják, mert inzultált egy limuzinsofőrt Torontóban. Állítólag öt haverjával szállt be a hosszú járműbe, ahol aztán összeveszett a sofőrrel, végül pedig elkezdte hátulról ütögetni. A sofőr megállt, rendőrt hívott, de Bieber addigra elszelelt. Ez december 30-án történt, de az énekes csak most sétált be a rendőrségre, hogy tisztázza a dolgot. Mert természetesen ártatlannak vallja magát.


pop hír justin bieber



süti beállítások módosítása