2015.08.11. 13:32 – m.adi

Túltolt cirkusz – Robbie Williams a Szigeten

Sziget 2015

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

DSC 2354

Az biztos, hogy a Robbie Williams-koncert már a kezdés előtt nagy hullámokat vert a magyar sajtóban. Voltak hírek arról, hogy ez lesz a fesztivál történetének legdrágább eseménye, aztán arról is, hogy az énekes úgy behisztizett, mikor felvételt akartak készíteni róla Ferihegyen, hogy majdnem lemondta a koncertet, a twitteren egy bukaresti koncertfelvétellel hangolt a bulira, és szegénynek még azzal a ténnyel is együtt kellett élnie, hogy nem tud helikopterrel menni a szállodából a fesztiválig, merthogy egyik helyen sincs leszállópálya. (Fotók: Bődey János/Index.hu)

Aztán csak kijutott valahogy a Szigetre, és adott egy elég megosztó koncertet. Azt nagyon jól meg lehetett állapítani, hogy mennyire természetes közege a színpad, még úgy is, hogy nem kicsit volt rekedt a hangja, és úgy is, hogy a rocker imázsához nem annyira passzolt a sok lágyabb dala. És azt is, hogy tud szellemes és vicces is lenni, a harminc éven aluliaknak például elmesélte az élettörténetét, és azt, hogy nagyon népszerű volt a kilencvenes években.

Williams alapvetően a leghíresebb számait játszotta el, és a közönség a nagy részüket jól is fogadta és énekelte vele a szöveget, de azért bőven nem mindet, és egyes számok nem is szóltak jól. Az viszont teljesen érthetetlen volt számomra, hogy majdnem ugyanannyi feldolgozást is játszott, mint saját számot, a My Waytől a Wonderwallon át a Royalsig. Oké, a legtöbb dal jó volt (azért az I Love Rock and Roll-nál már elég furán néztem), de az ember egyszerűen nem azért megy el Robbie Williams-koncertre, hogy meghallgassa például a Bohemian Rhapsodyt egy Freddie Mercurynál lényegesen gyengébb énekestől.

DSC 2186

Fotók: Bődey János/Index.hu

De még az is lehet, hogy azért. Végül is egy ilyen cirkuszi előadásnak, mint amit Williams letett tegnap az asztalra, része lehet a We Will Rock You is, ha éppen úgy gondolja, hogy erre aztán nagyon meg fog őrülni a közönség. És azt sem mondom, hogy ezen nem lehet szórakozni, összességében én is jól éreztem magam, és az énekesnek tényleg vannak jó saját dalai is, amik működtek. Csak ettől az egésztől Robbie Williams kicsit olyan volt hétfő este a Szigeten, mintha a mindenféle slágert felhasználó EDM-koncertek hangszeres-retrós verzióját adta volna elő. Egy kicsit kevésbé hatásvadász és több saját számot hozó koncerttel azt hiszem, a rajongók és a nem rajongók is boldogabbak lettek volna.


sziget robbie williams koncertbeszámoló



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása