2016.09.25. 10:24 – m.adi

Csak akkor adom fel, ha bélyeg van rajta – hazai újdonságok

dalmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

14370081_1155041934563474_2978275950119702740_n.jpg

Egy héttel az urnák nyitása előtt az ország szinte összes csapjából a kvótanépszavazás folyik, úgyhogy legfőbb ideje félretenni az olyan kérdéseket, hogy vannak-e no-go zónák Európában, vagy hogy akkor most ki a hazaáruló, és meghallgatni néhány dalt a hazai zenekarok elmúlt pár heti terméséből, amitől garantáltan jobban fogjátok érezni magatokat. Főleg, ha szeretitek a gitárpopot vagy az alternatív rockot, mert abból van bőven az aktuális listán, de például igényes rappet is találni rajta. Szavazásra viszont én is buzdítanék, a poszt végén ugyanis kiválaszthatjátok, hogy nektek melyik előadó anyaga tetszett a legjobban, ők pedig biztosan nagyon fognak örülni ennek. 


magyar újdonság dalmegosztás twentees szabó benedek és a galaxisok



2016.09.24. 08:33 – dankógábor

25 éves a zenetörténet egyik legfontosabb lemeze, a Nevermind

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nirvana-nevermind-cover.jpg

1991. szeptember 24-én jelent meg a Nirvana Nevermind című nagylemeze, amit azóta több helyen nem csak az egyik, hanem a világ legfontosabb albumának tartanak. Ez ugye pont 25 éve volt, de mivel öt évvel ezelőtt hét posztot is kiraktunk ezen a napon, így most csak azokat linkeljük, hogy szépen elolvashassa mindenki újra a visszaemlékezésünket. Megírtuk a lemez kritikáját úgy, mintha a megjelenéskor született volna. Egy csomó zenész elmondta az emlékeit róla. Írtunk hét emberről, akiknek a Nevermind gyökeresen megváltoztatta az életét (köztük Dave Grohl). Írtunk a zenegépek kedvenc slágeréről, a Smells Like Teen Spiritről. Ünnepi csomagolásban is kijött természetesen akkor a lemez. Két szintén fontos grunge-lemezről is írtunk, amik a Nevermind körül jelentek meg (Pearl Jam: Ten és Soundgarden: Badmotorfinger). És végül bemutattuk minden idők legrosszabb Nirvana-feldolgozását.


rock hír nirvana nevermind nevermind20



2016.09.23. 10:29 – Lángoló

Dungaree – Bipolar World dalról-dalra + nyereményjáték

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A szegedi stoner/grunge/doom zenekar Dungaree pár napja kezdte el közös turnéját a Red Swamp csapatával és szinte az egész országot bejárják év végéig, hogy a frissen megjelent Bipolar World nagylemezükkel szembesítsék a közönséget. Ha szívesen megnéznéd őket valamelyik helyszínen (menetrend a cikk alján) akkor nincs más dolgod, minthogy ezen cikk lángolós vagy zenekaros Facebook-posztját megoszd és 2-2 páros belépőt nyerhetsz tetszőlegesen választott koncerthelyszínre (dátumok a poszt végén). Ha pedig nincs kedved játszani, akkor csak szimplán hallgasd meg a lemezt és mellé olvasd el, hogy a srácok mit gondolnak az egyes dalaikról.


nyereményjáték grunge doom stoner dalról dalra dungaree



2016.09.23. 09:55 – Hirdetés

Költözik a Budapest Music Expo

Idén minden korábbinál nagyobb hangszerkiállítás várható

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bme_kep.jpg

Új helyszínen, a Hungexpo területén szervezi meg a Budapest Music Expót a Hangszeresek Országos Szövetsége. A költözés oka, hogy a rendezvénynek eddig helyet adó SYMA csarnokot áprilisban bezárták. Az expót 11. alkalommal hozzák tető alá október 7-től 9-ig, és ez lesz az eddigi legnagyobb hangszerkiállítás. További infók a hajtás után! 


hirdetés programajánló rendezvény szakma hangszerkiállítás budapest music expo



2016.09.23. 09:25 – RosanicsP

Nagyon közeleg az új Sting-album – itt egy friss dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sting-2013-650-430.jpg

Sting múlt héten a BBC-ben járt Jools Holland műsorában, ahol új dalt mutatott be a novemberben megjelenő lemezéről. A 50,000 talán kevésbé izgalmas, mint a már ismert, nagyon stinges I Can’t Stop Thinking About You – amit szintén előadott, ha már egyszer ott volt – de mindenképp ígéretes az új album szempontjából. Jó jel az is, hogy még mindig Dominic Miller kíséri gitáron, és, hogy Sting maga is kitart a basszus mellett. Az új album amúgy az ex-Police-frontember első igazi pop rock albuma lesz a 2003-as Sacred Love óta, hiszen az elmúlt évtized inkább a kísérletezgetésé volt. Az új dalok viszont jelzik, a 57th & 9th című lemez vissza fog térni a gyökerekhez és a 90-es évek stinges hangzásvilágához.


sting



2016.09.22. 17:57 – dankógábor

Most azonnal hallgasd meg az új Neurosis-lemezt!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

neurosis-clr-by-stefaan-temmerman.jpg

Ugyan arról volt szó, hogy a Neurosis egy rövid ízelítőn kívül semmit nem mutat megjelenésig az új nagylemezéből, most mégis meg lehet az egészet hallgatni, igaz már csak egy napot kellett volna várni a hivatalos dátumig. A Fire Within Fores a zenekar saját kiadójának Soundcloudjára került fel, így minden lelkiismeret-furdalás nélkül lehet akár alább is hallgatni. A lemez producere most is a legendás Steve Albini volt, de ez mindegy is, a Neurosis már nélküle is olyat csinált, amit meg sem próbálnak elérni az utánuk érkező post-metal zenekarok.


metál hardcore hír neurosis post



2016.09.22. 17:40 – RosanicsP

Szülinapi ajándék Leonard Cohentől – itt az első dal az új albumról

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

leonard_cohen_gi.jpg

Leonard Cohen szerdán lett 82 éves és ennek örömére adott egy kis ízelítőt a közelgő lemezéről. Az első nagyközönség elé tárt szám az album címét is adó You Want It Darker, amelyben megvan minden, amiért a Cohent a rajongók szerethetik. Melankolikus, lassan lüktető, éteri dal ez, tele biblikus utalásokkal és a végső búcsúra való készülődéssel. Az október 21-én megjelenő album Cohen 14. stúdióalbuma lesz, a harmadik ebben az évtizedben, amely remélhetőleg tartja majd a két évvel ezelőtti Popular Problems színvonalát.


leonard cohen



2016.09.22. 15:10 – dankógábor

Csodálatos új Slaves-klip a Beastie Boys-os Mike D-vel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

slaves.jpg

A nemrég, a Sziget idei hivatalos afterpartyján is fellépő Slaves új klippel jött ki, amiben szerepel a Beastie Boys-os Mike D is, és aminek a végén, sok hotdogzabálás után az egyikük (spoiler!!!) nyakon hányja a másikat. Az angol duó második nagylemeze egyébként szeptember 30-án jelenik meg Take Control címmel, a producer pedig Michael Diamond volt. Igen, ő a fentebb említett Mike D, szóval amellett, hogy a dalra tökéletesen illik a Beastie Boys-os szövegelés, elég logikus volt ez a vendégszereplés. 


punk rock hír slaves



2016.09.22. 11:22 – dankógábor

Így búcsúzott el Angus Young Cliff Williamstől a színpadon

és Cliff Williams a rajongóktól egy videóban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jelen pillanatban nincs az AC/DC-nek basszusgitárosa. Cliff Williams ugyanis, ahogy ezt már belengette, kiszállt a zenekarból. A 66 éves zenész volt a most már csak egyedüli alapítókén jelen lévő Angus Young gitáros legrégebbi csapattársa. 1977-ben szállt be az AC/DC-be, és a Powerage volt az első lemez, amin játszott. Williams azt állítja, nem a zenekarban történt komoly változások, tehát Malcolm Young gitáros súlyos betegsége, és Brian Johnson énekes szintén egészségügyi kilépése miatt döntött így, hanem mert már negyven éve ezt csinálja, és nem akar folyamatosan úton lenni és lemez készíteni. (Na nem mintha olyan őrülten feszített lett volna az AC/DC munkatempója az utóbbi 25 évben megjelent négy nagylemezzel és az azokat követő turnékkal.) Szóval Williams az alábbi videón elbúcsúzik, a fentebbi felvételen pedig Angus Young tiszteleg előtte egyet a turné utolsó állomásán elhangzott utolsó szám végén, ami egyben a basszusgitáros hattyúdala is volt.


rock hír acdc



süti beállítások módosítása