2009.04.05. 22:00 – Juhász Edina

Mi történt a jövő héten? - Április 6-12.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Banális megállapítás, de minden nap valaminek az évfordulója van. Nézzük meg kik születtek, kik haltak meg, illetve milyen kis, és nagy jelentőségű dolgok történtek a jövő héten. (Aki tud még a hétre vonatkozó eseményt a zenei világból, kommenteljen!)

Április 6.

A nap szülöttje: Frank Black (Pixies) (1965)

1967: A Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band albumának első master változata elkészült. Ez számsorrendben eltért a később kiadottól, hiszen az utolsó öt szám a következő volt: Being For the Benefit of Mr. Kite, Fixing a Hole, Lucy in the Sky with Diamonds, Getting Better, és She's Leaving Home. A zenekar tagjai kitalálták, hogy ne legyen két dal között szünet, és ezzel ők lettek az elsők akik ilyen lemezt adtak ki.
1968: A Pink Floyd bejelentette, hogy kilép a csapatból Syd Barrett a drog okozta mentális problémái miatt.
2006: Eminem elvált feleségétől, akivel alig három hónappal ezelőtt házasodtak újra össze.

Április 7.

A nap szülöttjei: Mick Abrahams (Jethro Tull) (1943), Florian Schneider-Esleben  (Kraftwerk) (1947),

1975: Ritchie Blackmore kilépett a Deep Purpleből, hogy saját zenekart alapítson Ranibow néven.
1988: Egy európai turné során Alice Cooper az egyik próbán véletlenül felakasztotta magát egy biztosító kötéllel. Az egyik road néhány másodperc alatt a segítségére sietett, így nem történt tragédia.
1994: Courtney Love-ot egy enyhe drogtúladagolás után elővezették. Love ekkor még nem tudhatta, hogy férje közben már halott volt.

Április 8.

A nap szülöttjei: Steve Howe (Yes) (1947), Izzy Stradlin (Guns 'n' Roses) (1962)

1994: Gary Smith, egy seattle-i villanyszerelő holtan találta Kurt Cobaint. A Nirvana frontembere mellett a puskája hevert, és egy búcsúlevél. A vérében heroint és váliumot találtak nagy mennyiségben, és a halottkém szerint ekkor már három napja nem élt.
1998: George Michaelt rajtakapták egy férfival, amint egy nyilvános WC-ben szexelt. 810 dollárra büntették.
2008: Pete Dohertyt 2007 októberében úgy engedték feltételesen szabadon, ha megígérte hogy jár elvonóra, és rendszeresen megjelenik a védőjénél. Ezt egyszer elmulasztotta, utána pedig késett, így 14 hét börtönt kapott ami miatt le kellett mondania a Royal Albert Hallban tartandó koncertjét is.

Április 9.

A nap szülöttjei: Gerard Way (My Chemical Romance) (1977), Albert Hammond, Jr. (The Strokes) (1980)

1989: A Rolling Stones-os Bill Wyman bejelentette, hogy hamarosan elveszi feleségül a 19 éves barátnőjét, akivel már 6 hónapja jártak.

Április 10.

A nap szülöttjei: Ernest Stewart (KC and the Sunshine Band) (1950), Katrina Leskanich (Katrina and the Waves) (1959)

1965: Egy angol iskolában a vezetés megtiltotta a szülőknek, hogy megengedjék hogy úgy öltözzenek a gyerekek, mint a Rolling Stones tagjai.
1970: Paul McCartney bejelentette, hogy a Beatles feloszlott. Elmondta, hogy semmi esélyt nem lát arra, hogy ő valaha is együtt írjon dalt Lennonnal.
2005: A The Osbournes utolsó részét adták le Amerikában. Ozzy szerint a három év alatt elég sokszor csinált magából hülyét, hogy most már abbahagyja.

Április 11.

A nap szülöttjei: Nigel Pulsford (Bush) (1965), Joss Stone (1987)

1977: Alice Cooper 40 ezer ember előtt lépett fel Sydneyben, ami az ország történetének addigi legtöbb nézőt vonzó rockeseménye.
2006: Proofot, Eminem rap csapatának, a D12-nek az egyik tagját lelőtték.

Április 12.

A nap szülöttjei: Herbie Hancock (1940), Alexander Briley (The Village People) (1956), Guy Berryman (Coldplay) (1978), Brendon Urie (Panic at the Disco) (1987)

1966: Tom Jones kórházba vonult, hogy kivegyék az orrmanduláját.
1967: Mick Jaggert arconcsapta egy reptéri biztonsági ember, miután az énekes kiakadt, és kissé ki is borult azon, hogy addig kerestek a zenekaránál drogokat, hogy lekésték a járatot.
2000: A Metallica pert indított a Napster ellen.


mi történt a jövő héten?



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása