2009.04.15. 16:00 – gihi

"Nem játszunk mindenkinek tetsző zenét." - Insipid interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Már javában készülnek az április 25-i Trafós koncertre az Insipid tagjai, de előtte még szakítottak ránk egy kis időt. Erik, az együttes énekese mesélt terveikről és végre az is kiderült, mit is jelent a bűvös Insipid szó. 

Elég sok idő eltelt a legutóbbi lemezetek megjelenése óta, készülgetnek már az új album számai?
Álljunk csak meg. Meg sem kérdezed, hogy mit jelent az Insipid? 

Mit jelent?
Tizenvalahány éve hazudtunk, de most neked végre elmondjuk az igazat. Ez valójában egy mozaik szó. Ami így áll össze: INtelligens SIkeres PIkírt Daliák. Köszönjük.Visszatérve az eredeti kérdésre, a lemezről. Mi elég lusták vagyunk, mondjuk ki. Viszont meglepő módon 4-5 dal már kialakulóban van. Pár hete voltunk stúdióban is, de hogy miért az még maradjon titok. 

Melyik dalból készítitek el a következő klipet?
A Hazafutás nagylemezről jelenleg a Hol vagy? című dal tűnik esélyesnek, de ez még változhat. A napokban ülünk le ezeket megbeszélni. Egy biztos, áprilisban szeretnénk forgatni egy klipet, szóval nyárra megvagyunk biztosan. 

Zenétekben keveredik a rock, a funk, a pop, hogyan sikerült összehozni ezeket a stílusokat?
Ilyen fajta zenéket hallgatunk és jött magától az egyveleg. Egyszerűen ilyen zenék jöttek ki belőlünk. Nem tudatos. Példaképeink sincsenek igazán. Szeretünk zenekarokat és nyilván érnek minket különböző hatások. Néhány példa: RHCP, Audioslave, Foo Figters vagy a  Clutch. 

Hogyan fogadta a közönség ezt a stílust? Nehéz volt megszerettetni?
Tény, hogy nem játszunk mindenkinek tetsző zenét. Nincs is ilyen zene szerintem. Nyilván jó érzés, ha sokan szeretik, amit csinálunk. Szeretnek minket, egyre többen. Egyébként kezdetekben nem tudták hová tenni a zenekart, mert popnak túl kemények voltunk, rocknak meg túl lágynak ítélték. Mivel mi rockerek vagyunk, ezért nem volt nehéz eldönteni, hogy melyik irányba húzzunk inkább, s jó pár éve ez tapasztalható a zenénkben. 

Gyomaendrődi zenekarként említenek mindig titeket, még mindig ott éltek?
A dobosunk és a gitárosunk él Gyomaendrődön, a basszeros Budafokon, én Szarvason, Gyomaendrődtől 19 km-re. Az első ottani koncertek eufóriában teltek, szó szerint. Pár hete találtam egy 1997-es koncertfelvételt, ahol elég viccesen nézünk ki. Én kitenném a jútyúbra, de a többiek nem engedik. Pedig vicces lenne. Ha sokan kérik, akkor kénytelenek leszünk közszemlére tenni. Bár lehet, hogy ez már csak nekünk érdekes. 

Nemrég akusztikus koncertet adtatok, mennyiben volt így nehezebb vagy könnyebb játszani?
Attól függ, melyikre gondolsz. Szülővárosunkban is volt egy ilyen jellegű koncert idén, azt szerettük, és a közönség is nagyon. A budapesti március 13-án pénteken lett volna,de sajnos nem értünk oda, mert rommá törtünk két autót,  a mi buszunknak meg eltűnt az eleje. A legviccesebb az egészben, hogy egy ős Insipid rajongó, Juci nagybátyjának autóját tettük totálkárra, bár nem mi voltunk a hibásak, a kátyúk. Senkinek nem lett amúgy baja, szerencsére. Szóval ez a koncert pótolva lesz. A kérdésed második felére válaszolva pedig: nehezebb, mert nem lehet koszolni. Minden hang hallatszik, ezért nagyon kell figyelni, ugyanakkor a könnyedsége egy teljesen más koncert hangulatot ad. Én bírom nagyon. 

Megvannak már a nyári tervek?
Nyári tervek vannak. Először is minél több fesztivál, egyéb koncert. Ez meg is lesz. A zenekar elmegy együtt nyaralni pár napra, ez is meglesz. És jó sokat próbálunk. Ez nehezebb lesz. 

Kacsingattok esetleg külföld felé is?
Megmondom őszintén, engem ez nem nagyon érdekel. Ha már külföld akkor kizárólag magyarok lakta településekre mennénk, mivel mi magyarul toljuk a kezdetek óta. Ja meg még a Wembley. Azt hiszem ennyi. A basszerosunk sokat beszél külföldről, ő kacsingat. 

Sokat utazgattok vidéki fellépésekre, jól viselitek egymás társaságát?
Veszekedni inkább próbán szoktunk, viszont amikor utazunk, akkor rakkendroll van. Imádjuk. Mennek a marhulások meg a szivatások egész úton. Ismerjük már egymás rigolyáit, és megtanultuk ezeket kezelni. Mintha négyen lennénk egy házaspár és minden koncert egy nászút, hehe. 

Április 25-én léptek fel legközelebb a fővárosban, lesz valamilyen különlegessége ennek a koncertnek?
Így van. Két kiváló zenekarral játszunk a Trafóban. A mocskosul fiatal The Pills és a csak zenélni akaró Artic Fusion lesz a vendégünk. A különlegesség pedig. Intelligens Sikeres Pikírt Daliás szórakozás izzadásig, ezt megígérhetjük.


interjú pop rock insipid



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása