2009.04.24. 14:30 – mista

A Groove Armada és Sven Väth is jön a Balaton Soundra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Újabb húzóneveket jelentettek be ma az idei Balaton Sound fesztiválra. A július 9-től 12-ig Zamárdiban tartott megaparty hivatalos fellépői között mostantól ott van a híres Groove Armada zenekar, valamint Sven Väth, világhírű német lemezlovas és showman is. A mai bejelentéssel teljessé vált a fesztivál nagyszínpadának fő műsorsávja.

A többek között az At The River, az I See You Baby és a Superstylin' című gigaslágerekért is felelős, a népszerűségét elsősorban a kilencvenes évek második felének big beat lázában szerző brit Groove Armada ezúttal egy élő műsorral érkezik a Balaton partjára, szóval nem kell senkinek attól rettegnie, hogy a szervezők egy dj-haknival akarják kiszúrni a magyar közönség szemét. Egyébként a zenekar (amellett, hogy ellensúlyozza a Thievery Corporation hiányát) a sajtóanyag szerint, "egy frenetikus élő koncerttel bizonyítja majd rajongóinak, hogy a jazz, a soul, a funky, az easy listening, a rap és a hip-hop egyetlen irányból, az élvezetek és a bohémság felől közelíthető meg." Szépen hangzik, szurkolunk, hogy sikerüljön. Addig is itt van két videó tőlük, aztán folytatjuk.

A másik kiemelt fontosságú, most bejelentett új fellépő a fesztivál programjában Sven Väth, a híres német techno dj és producer, akinek a nevéhez nagyon sok minden kötődik, például, hogy a kilencvenes években Richie Hawtint vagy tíz évvel megelőzve viselt olyan hülye hidrogénezett frizurát, amit a nyolcvanasok óta senki sem mert, vagy hogy egyedül képes annyi pezsgőt meginni egy-egy fellépése alatt, mint a közönsége összesen. Emellett persze érdemes megjegyezni, hogy az idén 45 éves úr 1982 óta húzza az igát, Accident in Paradise című 1995-ös albumát a neves brit Mixmag magazin beválasztotta minden idők legjobb 50 dance-albuma közé, és egyébként hagyományosan őt szokás tartani az első lemezlovasnak, aki konkrétan trance zenét játszott, még akkor is, ha ez nem biztosan így van. Napjainkban hosszú-hosszú ibizai (és egyéb helyeken elkövetett, szintén nem rövid) szettjei mellett leginkább a híres frankfurti label, a Cocoon Recordings első embereként, valamint a Cocoon Club házigazdájaként tevékenykedik. Emellett előszeretettel jelentet meg 2000 óta évente mixalbumokat, amikből megtudhatja a világ, mire is mozognak a trendi arcok ibizai és frankfurti klubestjein. Minden bizonnyal amúgy ő az a sztárdidzsé, aki szettjei alatt a legtöbbet baromkodik a pultban, szóval látványnak sem utolsó. Lehet vele röhögni, vagy rajta, ki ahogy gondolja.

Ez pedig két klasszikus felvétel a tőle.

Ezeken kívül, aki még videózni akar, annak ajánljuk ezt, ezt, ezt és legfőképpen ezt.
A minimál témákba tegnap előtt beleszerelmesedőknek pedig ezt.

A most bejelentett nevekkel egyébként teljessé vált a Balaton Sound nagyszínpadának fő műsorsávja is: július 9-én az Underworld nyitja a fesztivált, pénteken a Kraftwerk, szombaton a Groove Armada zenél, vasárnap pedig Moby zárja az sort. Eközben persze a többi helyszínen is áll majd a bál, olyan, már korábban bejelentett neveknek köszönhetően, mint a Dub Pistols, a Nouvelle Vague, a MSTRKRFT, Mad Professor, Carl Cox, Riche Hawtin, Erick Morillo, David Guetta, de itt lesz még a nemrég új albummal jelentkező Röyksopp is, valamint a híres rapper Guru dzsesszes, hiphoppos projektje is.

Innen üzenjük a fesztivál szervezőinek, hogy utóbbi formáció úgy írja a nevét, hogy Guru's Jazzmatazz és hogy jövőre a bevételből fogadjanak egy korrektort. Egyébként minden oké.


pop videó hír kraftwerk röyksopp program richie hawtin elektronikus sven vath david guetta carl cox nouvelle vague underworld moby groove armada dub pistols balaton sound 2009 mad professor gurus jazzmatazz erick morillo



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása