2009.05.07. 14:00 – AronH

Club Venszdéj #17

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Friss londoni lassúság, szintén friss londoni gyorsulás, ausztrál pop torzítása francia földről. Akusztikus feldolgozás és mégsem, Lakossági Pumpkins, a nyár slágere vagy mégsem, zajos poprock és szubbasszusmasszás állatoknak. Nem csak leírva követhetlen – csapj le véletlenszerűen. Szubjektív szűrőnkön újfent a blogoszféra, ha jobbat találtál a héten, alázz be alant!

A szokásos felütéses kezdés helyett most lehúzós nyitány következik, viszont egyenes Erol Alkan ajánlásával, ha így tetszik. Vizuális, lassú zene a londoni Mount Kimbie duó keze alól, a mester fogalmazásában „Friss új tehetség, friss ütemek, gyakorlatilag minden tekintetben friss.” Plusz borús, talán. Maybes.


No de megyünk is tovább a bulira – csak remélni tudjuk, hogy az olvasó jelen volt a múlt havi fergeteges Alex Metric-bulin. Amennyiben nem, ajánlatos hirtelen fejest ugrani az új EP-be, melyről meghallgatható a Head Straight című szám itt.

A Ladyhawke számára készült remixekkel, valahogy mindig az van, hogy a készítők (akik általában nemhivatalos munkákat tesznek le az asztalra) a nyolcvanasévek vonalat forszírozzák, nemigen jellemezőek a torz, rockos szintik. Rés befedve -  köszönd Fred Falke-nak. Back Of The Van!

Egyre közelebb a soron következő Phoenix lemez, további leakelés helyett hallgassuk ezt a remek akusztikus Air feldolgozást, az eleve remek eredeti Playground Love lett a kiszemelt. Nem vallottak szégyent, kellemes, mindössze enyhén csöpögős teltgitáros vakarózás. Hoppá, mégsem! Az igazság az, hogy az Air kísérőzenekara sokáig a Phoenix volt, jelen számot pedig a Phoenix énekese énekelte és szerezte szövegileg, még más művésznéven.

Ennyire hauz felütéssel remixelni Smashing Pumpkinst! Látjuk magunk előtt a feldühödött rajongók tömegeit. Mi azért inkább békésen szeletelünk, az elkövető Randy Boyernek pedig sok szerencsét kívánunk a túléléshez. Stílszerűen; Disarm.

A NagyNevű BigStereo Blog máris voksot tett az idei nyár háztető singalong slágerére. A kedvezményezett az ausztrál Vega (<<) pumpálós, abszolút napsütéses lazulása. Rosszabbal ne is találkozzunk a nyáron, és minden rendben lesz, maradjunk ennyiben. Ja igen, a szám; No reasons. Az úriember május 19-én jelentkezik EP-jével, hogy honnan szerezheted be, nyilván gőzünk sincs. Google barátod segít.

A Music For Robots blog pedig nevében sugalmazottakkal teljesen ellentétes élményeket ad, illetve, ha a robotok humanizálása a cél, akkor mégsem. A lényeg, hogy általában innen lopjuk a szeretnivaló független, hangszeres produkciókat, most sincs ez másképp. A Shinobu zenekarban az a remek, hogy a különlegességük az átlagosság. Mintavételi számukról nekünk a Sonic Youth ugrik be, ennél jobb ajánlólevél nyilván nem szükséges. Az egész album letölthető az Első AdakozásAlapú NetLabel-től, jelen esetben 5$ a javasolt jótékonykodás. Igen, ingyen is letölthető.

Oh Have You Seen This? Nem szeretnénk átmenni viccesvideó blogba, de ez kihagyhatatlan.

Ha ilyen hangmasszázs fotelt nem is, de eklektikus mókát mindenképp ajánlani tudunk péntek estére, minden mélyen tisztelt Lángoló Gitárok és Club Venszdéj olvasót várunk túláradó szeretettel a szezon legnagyobb közösségi mulatságára a Merlinbe – 2ManyBloggas, harmadszor.

És te mégis jobbat találtál a héten? Komment!


indie pop smashing pumpkins vega air phoenix electro alex metric ladyhawke club venszdej shinobu



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása