2009.08.27. 20:16 – -dj-

A hét dala (Converge - Dark Horse)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Két hetet szünetelt a hét dala rovat, de ezen a héten két alkalommal is megjelenünk. Az első eset olyannyira fontos és markáns, hogy soron kívüli alkalmat igényel. Ez pedig a Converge új lemezéről a Dark Horse. Nagyon úgy tűnik, hogy fontos lemez született meg, ez a szám legalábbis arra utal. Nézzük, miért.

A Dark Horse egy zord, vad, bespeedezett állat. Jöhetnek az olyan asszociációk, hogy ez az a zene, amit a Mastodon az első EP és lemez óta maga mögött hagyott, vagy hogy a Doomriders nevű side-projekt ide is áthozta a hatását, hiszen a matekmetál még sosem volt ennyire rocknroll.

A dal egy ikergitár témára épül, amit lényegében csak egy jobb horoggal felérő kiállás szakít meg a szám kétharmadánál. A dolog már felvételen is hatásos, elképzelni sem lehet, mit fog ez csinálni az emberekkel egy koncerten.

Ha a Converge el nem rontja, akkor a háza tájáról két év lemeze is születhet, mert a korábban tárgyalt Doomriders-cucc is ígéretes. Mi mindenesetre mindkettőt nagyon várjuk.


metál converge a hét dala



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása