2009.12.11. 16:30 – lánggitár

A láncfűrészes death metal atyaúristene a Dürerben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Entombed intézmény. A svéd death metal intézménye, holott jó ideig nem is azt játszottak, mert amit a Wolverine Blues című alapmű után lemezre préseltek, az közelebb volt a rock&rollhoz, mint a death-hez. Ennek ellenére az úgynevezett láncfűrészes hangzás hozzájuk vezethető vissza, és a mai napig csodájára járnak a hangmérnökök.

1987-ben alakult a zenekar azzal a Nicke Andersson dobossal, aki az 1997-es DCLXVI: To Ride Shoot Straight and Speak the Truth lemezig a fő dalszerzőnek számított, de aztán minden idejét a nemrég feloszlott Hellacoptersbe fektette, ahol mint énekes-gitáros tevékenykedett. Miután kiszállt, sokan temették a csapatot, de nem lett igazuk, ugyanis az azóta megjelent öt nagylemez is a death&roll alapvetései közé tartozik, még akkor is, ha a legutolsó, 2007-ben megjelent Serpent Saints: The Ten Amendments inkább a death metal gyökerekhez nyúlik vissza elég erőteljesen. Élőben a csapat hengerel, lényegében minden rocker számára kötelezően megnézendő esemény.

A Merauder szintén nem mai csapat. Már a kilencvenes évek elején büntették a brooklyni klubokat metálos hardcore-jukkal, majd szép lassan a New York-i színtér egyik legfontosabb zenekara lettek, még ha nem is annyira ismertek, mint a nagy haver Biohazard. Utolsó nagylemezük God Is I címmel jelent meg idén, ennek látjuk majd a Dürer Kertben a bemutatóját.

A két főattrakció turnéelőzenekara a holland Devious, akik 2000-ben kezdtek együtt zenélni, és egyáltalán nem játszanak könnyedebb muzsikát, mint a fentiek, de ők inkább a thrash/death felé hajlanak. Idén jelent meg a harmadik nagylemezük Vision címmel, ezt turnéztatják most.

Bemelegítésnek érkezik a magyar Locust On The Saddle, akik a hazai doom/stoner színtér egyik vezető csapata lettek első, pozitív fogadtatású nagylemezük után. A sok tagcsere után most remélhetőleg megállapodnak az új énekes és az új gitáros mellett.

Fellép még az este a budapesti Nadir is, akik bevallottan az underground zászlaját tartják a magasba, folyamatosan split kislemezeket, lemezeket jelentetnek meg más, velük hasonló zenekarokkal, valamint rendületlenül turnéznak sok-sok éve jellegzetesen groove-os death metáljukkal.

2009. DECEMBER 15., BUDAPEST @ DÜRER KERT

ENTOMBED (S)
MERAUDER (USA)
DEVIOUS (NL)
Locust On The Saddle (HUN)
Nadir (HUN)

Kezdés: 20.00
Belépő: 3.800 Ft (elővétel boltokban) / 4.200 (online) / 4.800 Ft (helyszín)
Jegyelővétel: Underground Store, Ticket Express, Ticketportal.hu, The Lab, Vasmacska Tattoo, Casual Street Wear


metál hardcore program death entombed merauder



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása