2009.12.20. 13:54 – Dankó Gábor

Túl sokat álmodott az Ulver - a hét dala

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az 1993-ban alakult Ulver az utóbbi 10 évben inkább az elektronikus, ambientes, drone-os stb. dolgairól volt ismert, pedig ugye annak idején a black metalból indult a zenekar. A norvég együttes hosszú karrierje során soha nem koncertezett, ez viszont idén megváltozott, ugyanis immár a sokadik fellépésükön vannak túl, ráadásul jövőre komplett turnét is lenyomnak, aminek az egyik állomás a budapesti A38 Hajó lesz február 20-án. A hírek szerint ezután végleg leállnak a koncertezéssel, pedig a myspace-re felkerült friss dal pont élőben szólalna meg igazán.

Persze messzemenő következtést ne vonjunk le egy feldolgozásból, de az I Had Too Much to Dream (Last Night) teljesen más, mint az utóbbi évek vonala. Az mindenesetre a változásra utal, hogy ezt a dalt a következő lemezük ízelítőjének szánták, ráadásul új tag (Daniel O'Sullivan) is került a csapatba, aki gitározik és nem laptopot nyomogat, ahogy a többiek.

Maga a szerzemény eredtileg 1966-ban jelent meg az amerikai Electric Prunes előadásában, akik magukat pszichedelikus rockzenekarként aposztrofálták és ez volt az egyetlen sikerszámuk az 1970-es feloszlásukig (2001 óta ismét léteznek). Az Ulver egyébként nem változtatott szinte semmit az eredetin, ami most is megállná a helyét bármelyik mai indie-pop-slágerrel szemben.


ulver a hét dala



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása