2009.12.31. 12:38 – _fá_

Szilveszteri válogatás advanced by Lángoló Gitárok pt. 2.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A tavalyi szilveszteri válogatásom idénre is aktuális lehetne, ha nem lennénk túl sznobok ahhoz, hogy ugyanazokra a dalokra táncolunk két szilveszteri partin is. A lényeg persze idén sem a zene, hanem a megfelelő mennyiségű tudatmódosító szer beszerzése, de higgye el mindenki: a legaljasabban részeg pillanatokat is totálisan el tudja rontani egy rosszkor berakott Zorall-sláger a zsíroshajú rokker vendégtől, vagy hogy még messzebbre menjek, a naivan meghívott szociológus lány is bármikor hozzájuthat a Kaukázus-diszkográfiához. Mert természetesen a buliban van internet, semmiképp se menjél olyan rendezvényre, ahol hajnalban nem tudod a szétesett haverjaidnak mutogatni az idei jutub-klasszikusokat, mivel empirikus tapasztalatok szerint ez az első lépés a fizikai munka felé. Ezen felül annyi a szabály, hogy a partiban NEM szólhat romantikus lassú szám. Bár az amerikai tini-vígjátékok hatására sokan azt hiszik, hogy az iskolai titkos szerelmük sokkal nagyobb eséllyel jön oda hozzánk szerelmet vallani Edda-slágerre, valójában Slayer-bömböltetés közben is pont ugyanannyi erre az esély. Szóval íme pár szerzemény, amiket illik leadni egy jobb érzésű házibuliban.


buli szilveszter klip



2009.12.31. 09:17 – aliz

Hallástól vakulásig - Lovasi akkor és most

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lovasi András: 20 év dalai @ MÜPA, 2009.12.29.

Október eleje óta tudom, hogy hangversenytermes Kispál-koncert helyett Lovasi szerzői est készülődik évvégére. Ugyancsak október eleje óta káromkodom változó intenzitással azért, mert már három hónappal a fellépés előtt sem sikerült két egymás mellé szóló jegyet szereznem. Végül: ugyanilyen régóta próbálom eldönteni, örülök-e annak, hogy immár koncepció és nagyszabású népünnepély is támogatja a csetlő-botló-korszakalkotó dalszerző körüli bálványimádatot. Ikonok kellenek, persze, mindenki akar egy darabka fényt. Mégis, (nekem) legjobban a húszéves szójátékok kellenek meg a szarszagú igazság. Ennek megfelelően félek a citromillatú wc-illatosítótól és a nagyipari felhajtástól. Nem alaptalanul.


pop rock lovasi andrás koncertbeszámoló



2009.12.30. 12:42 – lánggitár

Italos köcsögök szilvesztere

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Idén Szilveszter napján ismét feléled a Luca Brasi, ami arról híres, hogy abszolút nem veszi komolyan magát és csak feldolgozásokat játszik. A zenekarnak van egy rakás tagja, akik alapesetben olyan együttesekben tevékenykednek, mint a Wrong Side Of The Wall, az Idoru, a Bridge To Solace, a Superbutt, a Tesstimony stb., és a következő csapatoktól szoktak feldolgozni pár dalt: Body Count, Danzig, Sick Of It All, Motörhead, Biohazard, Alice In Chains, Cypress Hill stb. Azonban nem csak ők lépnek fel ezen az estén, mivel a Chief Rebel Angel-tagokat is magába foglaló Drünken Bastards is tiszteletét teszi a Kék Yukban, ahogy a One Reason To Kiss és a Buried By Time is, utóbbi hadcore-os metálzenekar ráadásul éppen újjáalakul majd ott. Koncertek után Dj Jogsi & Robi próbálja majd szórakoztatni az egybegyülteket.


program szilveszter one reason to kiss luca brasi drünken bastards buried by time



2009.12.30. 11:09 – lánggitár

Szilveszter a West Balkánban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Immár második éve pihen Budapest egyik legkedveltebb szórakózóhelye, a West Balkán, viszont Szilveszter napján egyetlen éjszakára kinyit új helyén a látogatók előtt, hogy aztán jövő év első felétől (pontos nyitási dátum még nincs) már folyamatosan várja a szórakozni vágyókat. Egész pontosan a Nyugati téri Skála Metróban lesz az igencsak impozánsnak tűnő buli, ahol többek között fellép a Kiscsillag, a Pannónia All Stars Ska Orchestra, a Soerii & Poolek, az Irie Maffia, vagy a Herbaliser Band, de lesz Deck Attack Infragandhival, Rewind Palotaival, Cadikkal és Mc Zeek, meg egy rakás más program, további részletek mondjuk erre.


program kiscsillag west balkán irie maffia paso soerii es poolek



2009.12.30. 09:33 – SCs

Anneke van Nyertes és Hókuszpók Dani

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Anneke van Giersbergen–Danny Cavanagh @ Budapest, Fővárosi Művelődési Ház, 2009.12.28.

Elmondom, mi a bajom az akusztikus koncertekkel. Az a bajom az akusztikus koncertekkel, hogy mindig inkább hiányérzetem támad közben, ahelyett, hogy boldog teljességet éreznék. Most is: amikor Danny belekezdett a Deepbe, sokkal jobban örültem volna, ha hirtelen ott terem mellette az Anathema maradék része, és teljes menetfelszerelésben játsszák el a dalt. A csavart azonban erre az estére Anneke szállította.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (5/5)

rock koncertbeszámoló anneke van giersbergen danny cavanagh



2009.12.29. 10:04 – lánggitár

Meghalt az Avenged Sevenfold dobosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kaliforniai otthonában december 28-án holtan találták James Owen Sullivant (vagy, ahogy mindenki ismerte, The Revet), az Avenged Sevenfold dobosát. A rendőrség szerint természetes okai voltak a 28 éves zenész halálának. "Jimmy nem csak a világ egyik legjobb dobosa volt, hanem a legjobb barátunk, a testvérünk is." - írja a zenekar a weboldalán.

Az Avenged Sevenfold az utóbbi évek egyik legnagyobb metál reménységének számít, a Metallica, illetve a Guns N' Roses is vitte őket turnéra.


metál halál hír avenged sevenfold



2009.12.28. 10:11 – lánggitár

Új lemez a Nine Inch Nailstől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Trent Reznor karácsonyi ajándékként hírt jelentetett meg a Nine Inch Nails oldalán, amiben elmondja, hogy 2010 ben új anyag várható a zenekartól, valamint olyan cuccon is dolgozik, aminek nincs köze a NIN-hez. "Bocsánat, hogy ilyen sok időre eltűntem. Az elmúlt hónapokban azon dolgoztam, hogy ne dolgozzak, ami számomra igen nagy munka volt." - írja Reznor és hozáteszi, hogy jelen pillanatban az újrafelfedezés állapotában van és ki kell találnia igazából mire is van szüksége. Bónuszként pedig felpakolta ezeket a videókat is az oldalra:


metál hír nine inch nails



süti beállítások módosítása