2010.02.11. 14:00 – mista

A zenei kontinuitás jegyében

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Néhány hete írtunk a Médium, Hang, Esztétika című könyvről, az első szakmai igényű, magyar nyelvű kötetről, ami tudományos keretek közt, ugyanakkor olvasmányosan foglalkozik az elektronikus zenével, valamint az elmúlt években-évtizedekben a zene területén történt technológiai változások kulturális hatásaival. Miután a hazai sajtó viszonylag szélesnek mondható körben foglalkozott a könyv megjelenésével, hamarosan sor kerül a kötet első szakmai bemutatójára is, most szombat este a Krétakör Bázison.

A szervezők szerint az est egyik legfontosabb célja az, hogy rámutasson a klasszikus, az avantgárd, illetve a kortárs elektronikus zene gyökereinek hasonlóságaira. A tervek szerint a könyvbemutató során szóba kerül majd a zene és design kapcsolata, illetve a két terület közös jövője is, míg az est záró részében a hazai avantgárd, experimentális elektronikus zenei szcéna fontos szereplői vitatják meg egy kerekasztal-beszélgetés során egyebek mellett a zene társadalmi integráltságát, illetve az összességében vett zenei nyilvánosság helyzetét. A bemutató elektronikus zenével indul és elektronikus zenével is ér véget. Részletes program:

1. 18h – Zenei intro
- Dóra Attila és Sőrés Zsolt aka Ahad közös játéka a "zenei kontinuitás" jegyében

2. 18:20 – 19:00 Kötetbemutató
Ignácz Ádám zenetörténészt (ELTE  BTK Esztétika PhD), Markó Barbara designkritikust (Octogon), illetve Batta Barnabás médiakutatót (SZTE Média; IASPM) kérdezi Tölgyes László András az Artpool és a Tilos rádió munkatársa.

Téma:
- a kötet filozófiája és kultúraelmélete
- zenetörténethez és klasszikus zenéhez, avantgard zenéhez fűződő viszony, zenei kontinuitás felmutatása a munkában
- zene és design kapcsolódási pontjai, jövője

3. 19:10 – 20:00 Kerekasztalbeszélgetés
Résztvevők:
Szigetvári Andrea (Zeneakadémia), Kovács Balázs (PTE-Mk Mami), Nun András (Ultrahang), Sőrés Zsolt (MTA, LUMU), Rónai András (Quart), Batta Barnabás (SZTE Média; IASPM)

Téma:
- avantgard elektronikus zene, médiaművészet, intermedialitás
- zenei médiumok
- művészeti “hitelesség” és szakmaiság
- az avantgard elektronikus zene társadalmi integráltsága,  finanszírozása
- moderál Tölgyes László András (ArtPool; Tilos)

4.  20:00 – 20:20  Lezárás
- Magamura (Chris Plastic & Laurine Frost) live


könyv hír elektronikus krétakör médium hang esztétika



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása