2010.02.17. 09:36 – lánggitár

Az EMI el akarj adni az Abbey Road stúdiót

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az EMI lemezkiadó nemrég jelentette be, hogy legalább 100 millió font tőkeinjektálásra van szüksége ahhoz, hogy életben tudjon maradni. A Beatles, a Coldplay, a Pink Floyd, az Iron Maiden, Robbie Williams stb. kiadója most újabb fájdalmas lépésen töri a fejét: eladná a londoni Abbey Road stúdiót, ahol olyan zenekarok/előadók rögzítették legendás lemezeiket, mint a Beatles, a Pink Floyd, a Radiohead, Michael Jackson, a U2 stb., az utóbbi években viszont inkább már csak film- és tévéműsor-zenéket vettek fel itt.

A stúdó egészen 1970-ig EMI Studios néven szerepelt, akkor viszont átnevezték Abbey Roaddá, de nem azért, mert az ilyen nevű út mellett fekszik, hanem mert a Beatles ezt a címet adta utolsóként felvett (de nem utolsónak megjelent) lemezének. Plusz arról is híres, hogy van előtte egy zebra, amin (megint csak) a Beatles át is gyalogolt, ráadásul ezt még lemezborítón is megörökítették. Egyébként nem is maga a stúdió az igazán értékes, hanem inkább az Abbey Road név, ami ma már külön márkaként funkcionál.

UPDATE: Az EMI február 21-én közölte, hogy nem akarja eladni a stúdiót, igaz, volt olyan, aki ajánlatot tett rá.


hír beatles stúdió emi



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása