2010.02.18. 12:59 – lánggitár

Várpalota kidobta a Pannónia Fesztivált

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A tavaly nagy sikert aratott Pannónia Fesztivál idén másik helyszínre kényszerül költözni, ugyanis a várpalotai önkormányzat olyan irreális feltételeket szabott a rendezvény számára, hogy azzal ellehetetlenítette az eddig a város melletti Cseri-parkerdőben megrendezett fesztivált. Ennek ellenére megtartják az eseményt, jelenleg két Veszprém megyei város vezetésével is tárgyalnak, és meghívást kaptak Fejér, illetve Hajdú-Bihar megyéből is.

"Hosszas egyeztetések után Várpalota képviselőtestülete szerda este úgy döntött, hogy nem támogatja a Pannónia Fesztivált, mi több, a korábbi megállapodással ellentétben, 3 hónappal az esemény előtt irreális követelésekkel állt elő. Próbáltunk egyezségre jutni, de nem lehetett. Bár Németh Árpád polgármester teljes mellszélességgel kiállt mellettünk, Katona Csaba alpolgármester aknamunkája sikerrel járt. A testület 4 millió forintot kért a terület használatáért, meg akarták határozni a fesztivál nyomvonalát, a korábban ingyenes parkolóban parkolódíjat szedtek volna, és ki akartak költöztetni egy kirakodóvásárt. Természetesen ebbe nem mentem bele. Érthetetlen számomra, hogy amíg más városban támogatják az ilyen jellegű eseményeket, itt az ellenkezője történt. Túlzás nélkül állíthatom, hogy Magyarország kulturális térképére elhelyeztük Várpalotát, és rengeteg helyi kis-, közép-, és nagyvállalkozónak jelentettünk bevételt. Nem beszélve arról, hogy a környékbeli fiataloknak, idősebbeknek szórakozási lehetőséget adtunk. Mindez nem volt elég a testületnek." - áll a fesztivál sajtóközleményében Mázló Imre, a Pannónia Fesztivál igazgatójának a nyilatkozata.


fesztivál hír várpalota pannónia



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása