2010.06.18. 10:22 – lánggitár

Pancser a fedélzeten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Június 22-én egy emblematikus geek-ikon, Erlend Øye áll együttesével az A38 Hajó színpadára. A norvég zenészt teljes joggal könyvelhetjük el korunk talán legnagyobb lúzereként. Øye ezúttal a The Whitest Boy Alive nevű projektjével látogat hazánkba.

Erlend neve, és nem utolsó sorban imádnivaló hangja, 2001 őszén a Röyksopp, Melody A.M. című, első lemezének megjelenésekor vált ismertté. Ő énekelt ugyanis az album két dalában (Poor Leno és Remind Me) is. Øyet a legtöbben mégis a Kings of Convenience nevű folk-pop csapatáról szokták ismerni. A duó másik tagja egyébként gyermekkori barátja, Eirik Glambek Bøe, akivel – rendkívül sokatmondóan – egy földrajzversenyen találkozott először. Az esetlen norvég a pályafutása során adott már ki szólóalbumot, Unrest címmel, és jelent már meg mixlemeze is a jónevű DJ Kicks sorozat részeként.

A Whitest Boy Alive csapatát Erlend Berlinben hozta létre 2003-ban. Elektronikus projektnek indult, majd a tagok idővel kialakították a saját hangszeres világukat. A 2006-os debütálást, a Dreamst követően tavaly adták ki második lemezüket, a Rulest. A zenekar visszafogott, ugyanakkor rendkívül szórakoztató partizenéje kiválóan illik Øye lágy énekhangjához. Hogy élőben is olyan steril marad-e az együttes hangzása, mint az albumokon, az majd a koncert során kiderül.


indie pop program the whitest boy alive



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása