2010.07.19. 10:51 – sixx

Az elmúlt egy évben is a U2 kereste a legtöbb pénzt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Válság ide, illegális letöltések oda, a zeneiparban azért még mindig lehet tudományos összegeket szakítani, legalábbis ez derül ki a Yahoo.com összeállításából, amiben a 2009 júniusa és 2010 júniusa közötti időszak anyagilag legsikeresebb zenészeit rangsorolták. A lista érdekessége, hogy a top10 felét olyan zenekarok és előadók alkotják, akik pályájuk csúcsát igencsak a nyolcvanas-kilencvenes évekre tennék, ha megkérdeznénk tőlük, mégis sikerült nekik a XXI. században is talicskával hazatolni a lóvét.

 

Az első helyen Bono, a South Park című rajzfilmben csak a világ legnagyobb szarának titulált kommunista ír énekes és népi zenekara, a U2 áll, 130 millió dollárral, amit legutóbbi világkörüli turnéjukon bazseváltak össze. A koncertekre összesen 1,3 millió jegyet adtak el, az USA-ban 94 dolláros (ebben a pillanatban ez 21 103 HUF) átlagáron. Második helyen az AC/DC vélhetően utolsó turnéja végzett 114 millió dollárral. Az ausztrál veteránok koncertenként 2,3 milliót tettek zsebre.

 

Harmadik helyen áll Beyonce 87 millióval, bár ő a lóvé nagy részét nem a koncertezésből, hanem a L'Oréal kozmetikai cégtől és a Nintendótól kapott szponzori pénzekből szedte össze, no meg a saját nevét viselő ruhakollekcióból. A top tízben ott vigyorog még Lady Gaga 62 millióval és Madonna is, a pop nagyasszonya 58 milliót turnézott össze. A legtöbbet kereső countryzenész Kenny Chesney volt, 50 millió dollárral kilencedik a listán.

 

Negyedik helyen futott be a Fönök, azaz Bruce Springsteen 70 millióval, ötödik a fitnesszedzők és pszichológusok segítségével ismét emberi formát öltő Britney Spears (64 millió), és csak egymillió dollárral maradt le mögötte Jay-Z, akit azért csak idegesíthet, hogy az asszony (Beyonce) többet tesz hozzá a konyhapénzhez. A 10. helyen holtverseny alakult ki két egyre vállalhatatlanabb zenekar, a Black Eyed Peas és a vinnyogó Coldplay, valamint egy Toby Keith nevű countryzenész között 48 millióval. 


zene lóvé



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása