2010.10.15. 14:15 – mista

Mennyire vagy metál? - klipmegosztás (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Eheti válogatásunkban erős túlsúlyban vannak a metálklipek, úgyhogy talán van arra esély, hogy most ne kapjuk meg egyes olvasóktól, mekkora köcsögök vagyunk. Az Airbourne férfias klipjét akár Stallone is rendezhette volna, fura bábok zenélnek fura játékoknak a The Melvins videójában, a YouTube törölte az új Murderdollst a sok erőszak és szex miatt. Ezek mellett a Kylesa homályos spiritualitást, a Torche és Amon Tobin pedig vicces és ijesztő robotokat rakott új klipjébe. A Helloweent meg az érdekli, mennyire vagy metál.

Airbourne - Bottom Of The Well

Tökös, lendületes, rettentő férfias klipet készített az ausztrál Airbourne zenekarnak Sylvester Stallone Bill Fishman, egy totál átlagos fickó és a profi (természetesen színes bőrű) bokszoló óriási összecsapásáról, meg az előtte elmaradhatatlan kemény felkészülésről. Semmi extra, a Rocky bármelyik része lehetne, a zene pedig pont olyan, ami nem is passzolhatna jobban máshoz, mint egy ilyen történethez. A zenekar - aminek ez a harmadik klipje az idén megjelent No Guts. No Glory. című albumáról - hamarosan élőben is meghallgatható a közelben, egészen pontosan a híres bécsi Gasometerben lépnek fel november huszadikán.

Kylesa - Tired Climb

A zenekar ötödik, Spiral Shadow című albumának első számához forgatott videót, de hiába a rakás vizuális tuning, nem túl emlékezetes a végeredmény. Elveszett fickó magára talál, vagy a természet lányaira, vagy mindkettőre egyszerre. Történik itt valami homályos spirituális izé, de igazából tök mindegy, nem ez lesz az év klipje, az tuti.

The Melvins - Electric Flower

Kurt Cobain egykori kedvenc zenekara idén nyáron adta ki huszadik stúdióalbumát, és az a vicces dolog történt, hogy történetükben először feljutottak a Billboard 200-ra, egészen a 200. helyre. Erről a lemezről készült az Electric Flower című számhoz animációs klip, amiben egy gyepszőnyeggel borított kis szobában fura játékoknak ad fura koncertet egy fura bábzenekar. Ennél több nem is történik, de ez mégis éppen elég, hogy ne unatkozzunk néhány percig. A kíváncsiaknak itt van néhány remix az eredetire, bár nem túl jók.

Murderdolls - Chapel of Blood

Nyolc évvel az első album után adott ki idén új lemezt a sokak által szupergroupnak tartott zenekar, és viszonylag rövid idő alatt már a második klipjüket készítették el, ezúttal a Chapel of Blood című számhoz. Jól jellemzi a videót, hogy egyszer a YouTube már törölte túlzott erőszakra és a szexuális tartalomra hivatkozva, de azóta persze már újra fent van. Tolószékes, félszemű kripli becsalja a szegény, naiv külföldi lányt egy házba Los Angeles külvárosában, ahol aztán bőrmaszkos cimborájával jól letámadják. Innentől kezdve fokozódnak az események, és ha két hete azt írtuk az Alice In Chains klipjéről, hogy olyan, mint egy szépen kivitelezett torture porn, akkor ez egy az egyben az. Kéjgáz, latexruha, 2:40-nél pedig még az is kiderül, hogyan lehet egy csövön keresztül banánt enni.

Helloween - Are You Metal?

A német metál nagy nevei miután már idén kiadtak egy válogatást fennállásuk huszonötödik évfordulójára, novemberben tizenharmadik albumukat is megjelentetik. Ezen lesz hallható az alábbi dal, aminek kisfilmjében három csinos fiatal csaj arra ébred, hogy valami hülye szerkezet van a fejükön és be vannak zárva egy romos szobába. A csajok egész gyorsan rájönnek, hogyan lehetne kijutni a csapdából, megoldani viszont csak az tudja a feladatot, aki bírja a metált. Közben a zenekar meg koncertezik egyet egy kínosan sztereotip metálközönség előtt.

Torche - U.F.O

Az amerikai banda nyolcszámos, ugyanakkor alig több mint 20 perces, Songs for Singles című EP-je az előző hónapban jött ki, ennek első számához készült most videó Andrew Cox rendezésében. Az alig kétperces, szándékosan béna klipben egy óriási idegen megtámad egy nagyvárost, majd amikor már a hadsereg sem bír vele, megküzd az ellene küldött robottal. Végül a klip olyan gyorsan és váratlanul ér véget, ahogyan kezdődött. Mi pedig röhöghetünk együtt a készítőkkel.

Amon Tobin - Esther's

Bár ez a szám a brazil Amon Adonai Santos de Araújo Tobin több mint három évvel ezelőtt megjelent Foley Room című albumán hallható, klip csak most készült hozzá Charles De Meyer, ismertebb nevén Chuck Eklectric rendező által. Egy furcsa férfi egy furcsa robotot juttat be egy fiatal nő lakásába, aki először mit sem sejt az egészből, majd az apró zajoktól egyre feszültebbé válik. Vele együtt a néző is, hiszen nehéz elképzelni, pontosan mit is akarhat a megállás nélkül átalakuló, egyre növekvő, kígyószerű robot. A végeredmény megdöbbentő. Eheti válogatásunk messze legemlékezetesebb klipje.


klip helloween torche melvins klipmegosztás airbourne kylesa murderdolls amon tobin



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása